Treća doza Fajzera dostupna u Izraelu: Za sada samo za odrasle sa slabim imunitetom

11.07.2021

14:32

0

Autor: A.S.

Još uvek procenjuju da li bi pripadnici opšte javnosi trebalo da prime treću dozu ove vakcine

Treća doza Fajzera dostupna u Izraelu: Za sada samo za odrasle sa slabim imunitetom
Copyright B.P./ATAImages

Izrael je danas saopštio da će početi da nudi punoletnim osobama sa slabim imunim sistemom dodatnu dozu vakcine protiv koronavirusa, koju su razvile kompanije Fajzer i Biontek.

Iz Izraela poručuju da i dalje procenjuju da li bi pripadnici opšte javnosi trebalo da prime treću dozu ove vakcine.

Pročitajte još:

Izraelski ministar zdravlja Nican Horovic rekao je da odmah stupa na snagu odluka da odrasle osobe, čiji je imuni sistem ugrožen i koje su dobile dve doze Fajzerove vakcine, mogu da dobiju dodatnu dozu vakcine, a da se čeka odluka o široj distribuciji, prenosi Rojters.

– Ispitujemo ovo pitanje i još nemamo konačan odgovor – naveo je Horovic za radio Kan govoreći o davanju dodatne doze opštoj javnosti u Izraelu.

Što se tiče ljudi sa slabijim imunim sistemom, kojima će biti ponuđena dodatna doza vakcine, Horovic je rekao da su u pitanju osobe koje su imale transplataciju nekog organa ili pate od medicinskog stanja koje izaziva pad imuniteta.

Pročitajte još:

Prema podacima izraelskog Ministarstva zdravlja, oko polovinu od 46 pacijenata koji se nalaze u teškom stanju u Izraelu čine vakcinisani ljudi.

Koordinator Izraela za odgovor na pandemiju rekao je u sredu da je velika većina njih iz rizičnih grupa, starijih od 60 godina, koji su ranije imali zdravstvene probleme.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike