Otac ostavio sina da umre na 40 stepeni, tokom suđenja isplivale mračne tajne (VIDEO)

18.06.2024

10:30

0

Autor: 24sedam

U zatvoru je proveo manje od 10 godina

Otac ostavio sina da umre na 40 stepeni, tokom suđenja isplivale mračne tajne (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube/A&E

Džastin Ros Haris koji je 2014. goine osuđen za ubistvo svog dvogodišnjeg sina, upravo je pušten iz zatvora. 

Naime, 18. juna 2014. Džastin je rekao policiji da je zaboravio da odvede svog dvogodišnjeg sina u vrtić. Ostavio ga je zaključanog u svom automobilu nekoiko sati na parkingu ispred firme u kojoj je radio kao veb programer. Dete je na kraju preminulo zbog prevelike toplote u automobilu.  

 

 

Tužioci su spekulisali da je Džastin bio nezadovoljan u braku i da je hteo da iskorisi sinovljevu smrt kao izlaz. Tokom suđenja pojavili su se dokazi da je imao afere sa više žena, uključujući prostitutku i maloletnu tinejdžerku. 

Pre 10 godina kada je slučaj bio aktuelan, Džastin je osuđen na doživotnu kaznu bez uslovne slobode po osam tačaka za ubistvo iz zlobe. Dodatno je osuđen na još 32 godune za druge zločine poput seksualne eksploatacije deteta, što je proisteklo iz navoda da je razmenjivao seksualno eksplicitne poruke i fotografije sa maloletnicom. 

Međutim, njegovi advokati su tvrdili da dokazi o Džastinovim seksualnim aktivnostima nanelo štetu poroti. Takođe su uložili žalbu na optužbe za okrutnost i ubistvo deteta, koja je na kraju i usvojena. 

Vrhovni sud je u junu 2022. godine poništio presudu za ubistvo, ali je potvrdio tri seksualna zločina počinjena nad 16-godišnjom devojčicom. Kaznu je za te zločine nastavio da služi sve do nedelje, tačnije 16. juna kada je pušten iz zatvora. 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike