S ovom fotografijom majke i ćerke nešto nije u redu, psihijatar otkrio šta: Naježićete se, agonija je trajala godinama

13.06.2024

21:43

0

Brojni ruski psihijatri tvrde da već na prvi pogled znaju da nešto nije u redu

S ovom fotografijom majke i ćerke nešto nije u redu, psihijatar otkrio šta: Naježićete se, agonija je trajala godinama
Copyright Foto: Дина Азизова / Facebook

Na fotografiji su Ruskinja Dina Azizova i njena najstarija ćerka Diljara - i dok na prvi pogled ovo deluje kao obična fotografija majka i ćerke koje su identično obučene, a nekome je to čak i slatko, čitava priča je daleko zlokobnija. Brojni ruski psihijatri tvrde da već na prvi pogled znaju da nešto nije u redu; ne samo što majka i ćerka nose apsolutno iste kombinezone - istog kroja, sa istim šarama, već imaju i iste kaiševe, iste minđuše i identične frizure, a čak im je položaj tela sličan, kao i način na koji drže ruke, odnosno šake.

Jasna je Dinina namera od ćerke napravi svoj duplikat, što dalje implicira da je imala patološki mehanizam u roditeljskom pristupu. Nažalost, njena životna priča i niz strašnih događaja vrlo jasno svedoče o činjenici da su ovu ženu traume iz detinjstva pretvorile u tragičnu osobu opasnu po okolinu, koja je, možda čak i nesvesno, sebi i svojoj deci uništila živote.

Nesrećne ljubavi vodile u emotivni i mentalni slom

Dina Azizova rođena je i odrasla je u muslimanskoj porodici, a za svog prvog muža Dauta nije se udala iz ljubavi. On je bio iz velike porodice, sa izraženim porodičnim tradicijama koje su morale da se poštuju - primera radi sva deca morala su da nose ime koje počinje slovom D. Tako je i njihova prva ćerka dobila ime Diljara. Brak Dine i Dauta nije potrajao, on je mnogo pio i često je dizao ruku na nju. Shvatila je da ne može tako da živi, pa je povela ćerku sa sobom i pobegla u Uzbekistan. Tamo je Dina upoznala Ruslana, čoveka koji je obeležio njen život i za koga se patološki vezala, iako nije dobila povratnu reakciju.

Foto: Дина Азизова / Facebook
 

Par se zabavljao neko vreme, premda je Ruslan bio hladan prema njoj i držao je distancu. Vremenom je ona, ipak, postala opsednuta njim i ljubav je prerasla u maniju. Međutim, u jednom trenutku ona je otpočela aferu sa mnogo starijim Sujonom Rahmatovom, kako bi napakostila i osvetila se Ruslanu. Naknadno se čak i udala za Rahmatova, a par je dobio i troje dece, iako je priznala prijateljima da je to uradila samo u inat bivšem partneru. Ona se zapravo nadala da će Ruslan postati ljubomoran i da će povratiti interesovanje, ali se desio suprotno - on ga je u potpunosti izgubio.Dina je neuzvraćenu ljubav prema Ruslanu nosila kroz život i javno ju je pokazivala - pratila je njegov život preko interneta, pisala mu je pisma, a na društvenim mrežama otvorila je svoje naloge imenujuć ih kao "Ruslanova voljena".

Jedan nasilan brak, krah velike ljubavi, udaja za čoveka kog ne voli i život u siromaštvu - sve ovo emotivno je poljuljalo Dinu i dovelo je do mentalne nestabilnosti koja će mnogo koštati sve oko nje.

Majka deci od života napravila pakao

Dina i Sujun su se u potrazi za boljim životom preselili u Rusiju, a u narednim godinama dobili su troje dece - ćerke Darinu i Dijanu i sina Davida. On je radio u udaljenim oblastima u Rusiji kako bi porodici obezbedio više novca, pa je retko bio kod kuće, što mu je onemogućilo da vidi kako se psihičko stanje njegove supruge dramatično menja.

Uprkos Sujunovom trudu, materijalna situacija porodice nije se popravljala, pa je ova žena rešila da počini prevaru. Na društvenim mrežama objavila je da joj je dijagnostikovan rak i počela je da prikuplja novac za lečenje, a činjenica da ima četvoro dece ljude je nagnala da joj uplaćuju velike količine novca. Zahvaljujući dobijenim sredstvima porodica je uspela da napravi dvospratnu kuću, a Dina je insistirala da se oko iste sagradi visoka ograda - ovo je kasnije doprinelo činjenici da komšiluk ne vidi jasno šta se u istoj dešava.

U međuvremenu, Dina je od života svoje troje mlađe dece napravila doslovce pakao. Dok je najstarija Diljara, koju Dina nije volela jer je umnogome podsećala na svog oca, živela u kući sve je bilo relativno mirno. Međutim, kada je devojka završila u zatvoru, jer je i sama bila problematična, Dina je počela da muči troje mlađe dece na najstrašnije načine. Svakodnevno ih je tukla, ispisala ih je iz škole i držala u izolaciji čitavih 11 godina. Deca su morala da ustaju rano, sama sebi peku hleb, a praktično su samo to jeli, iako su frižideri bili prepuni raznovrsne hrane. Osim hleba nisu smeli da dotaknu nijednu drugu namirnicu, a tek ponekad majka im je davala testeninu ili povrće. Ponekad su morali da skupljaju mrvice jer im Dina nije davala mnogo hleba.

Foto: Дина Азизова / Facebook
 

Sujun nije pokušavao da zaštiti svoju decu - možda je zatvarao oči na sve što se dešava, rešen da se ne svađa sa svojom suprugom, a možda zaista nije znao šta se tačno događa. Naime, on je kasnije je novinarima rekao da je verovao da deca pohađaju školu na daljinu, kao i da se Dina pretvarala da je sve u redu dok je on boravio kod kuće. On je ispričao kako je njegova žena celo domaćinstvo pretvarala u pozorište u tim danima, predstavljajući mu lepo obučenu, uspešnu decu. U Sujunove izjave je malo ko u Rusiji poverovao, ali je njegova najstarija ćerka Darina potvrdila očeve navode.

Dinino stanje se neprestano pogoršavalo; posebno nakon što je Ruslanu poslala veću količinu novca kako bi vratila njegove dugove. Naknadno se on video sa njom da bi joj se zahvalio, dok je ona bila uverena da će se njihova ljubavna priča obnoviti. Kada je on trajno pobegao iz ove priče, Dinini mentalni problemi su krenuli ka svom vrhuncu. Sve više se ljutila na decu i svoje nezadovoljstvo iskaljivala je na njima.

Kuća prepuna hrane i igračaka - deca ništa nisu smela ni da dodirnu

Kada je porodica došla do novca, Dina je počela da ga troši na ekscentričnosti - kupovala je ogromne zalihe stvari i hrane, ali je deci bilo strogo zabranjeno da ih uopšte dodirnu. Godinama je kupovala sve i svašta, a sve je ostajalo neraspakovano, u originalnim kutijama - ormari i police bili su prepunjeni, a kuća je ličila na magacin.

Dinina najveća strast bile su lutke, a ona je za njih šila čak i odeću. I dok je Sujun verovao da su to igračke njegovih ćerki, devojčicama je bilo zabranjeno da ih dotaknu. Najlepše lutke Dina je kačila na zid. U isto vreme, pokušavala je da napravi žive lutke od svojih ćerki. Kosu im je farbala u platinasto plavo, šminkala ih je, pravila im je frizure sa mašnama u kosi kakve imaju lutke, a i za njih je šila odeću nalik na onu za lutke. Devojčice su čak i na slikama i snimcima na društvenim mrežama izgledale kao porcelanske lutke. S druge strane, nisu delovale iscrpljeno ili bolesno, pa niko sa strane nije mogao ni da pomisli da deca žive u jezivim uslovima. Međutim, Dinine ćerke nosile su prelepe haljine i perike u retkim prilikama, najčešće samo za potrebe fotografija. U stvarnosti, većinu vremena nosile su prljavu, staru odeću i bilo im je zabranjeno da se kupaju.

Na ovaj čudan, bizaran način Dina je zapravo izražavala duboku ogorčenost i traumu iz sopstvenog detinjstva. Otac ju je odgajao na drakonski način, često je dobijala batine, a kada bi naljutila oca, on je uzimao njene lutke i bacao ih je u upaljenu rernu. Tako su Dinine omiljene igračke gorele pred njenim očima.

Beg dece od majčinog ludila i njen užasan kraj

Agonija je trajala više od decenije, a na kraju se tada 20-godišnja Darina uspela da izbavi sebe, sestru i brata iz ovog pakla. Naime, Dina je imala nekoliko mobilnih telefona, od kojih je jedan izgubila u kući. Darina ga je slučajno pronašla, a potom ga je krišom zadržala za sebe. Uređaj je bio povezan na kućni internet, pa je devojka, željna druženja, počela da koristi aplikacije za onlajn poznanstva. Zbližila se sa mladićem kome je ispričala čitavu priču, a on je prihvatio da joj pomogne i pruži utočište njoj, ali i Dajani i Davidu. Prvom prilikom kada je Dina otišla iz kuće, deca su pobegla.

Ovo je 55-godišnju Dinu odvelo u potpuno ludilo - isprva je pokušavala da ih nađe, jureći ulicama sa baterijskom lampom u ruci i alarmirajući komšije. Svi su bili šokirani, jer su verovali da deca žive sa svojom najstarijom sestrom Diljarom i da su zapravo bilo zatočeni u sopstvenoj kući. Jedan od komšija je pozvao policiju, koja je veoma brzo locirala svo troje dece. Kada su čuli razloge bekstva, predstavnici reda i zakona kontaktirali su Dinu i zaputili se ka njenoj adresi. Međutim, Dina nije čekala dalji rasplet - obesila se i zapalila je kuću. Pre toga poslala je SMS najstarijoj ćerki Diljari: "Volim te. Molim vas da mi oprostite. Reci Darini i Dajani da ću ih uvek voleti. Izvinjavam se".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike