Izrael napao izbeglički kamp u centru Gaze, prilikom spašavanja talaca bio pokolj! Stradalo 64 Palestinaca, gađana porodična kuća (VIDEO)

08.06.2024

15:06

0

Tela deset žrtava su prebačena u bolnicu Al Kuvajti

Izrael napao izbeglički kamp u centru Gaze, prilikom spašavanja talaca bio pokolj! Stradalo 64 Palestinaca, gađana porodična kuća (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter

U najnovijim izraelskim napadima na izbeglički kamp Bureidž u centralnom delu Pojasa Gaze stradalo je najmanje 14 Palestinaca, dok su desetine povređene, izveštava turska novinska agencija Anadolija.

Agencija prenosi da su izraelski avioni bombardovali i jednu kuću i dva mesta gde su se okupljali civili u Rafi, na jugu Gaze.

 

 

Svedoci su turskoj agenciji potvrdili da su u vazdušnim napadima na okupljene civile u istočnom delu Rafe poginula četiri člana jedne porodice.

 

 

Tela deset žrtava su prebačena u bolnicu Al Kuvajti.

Nedugo po objavljivanju vesti da su Izraelske odbrambene snage oslobodile četvoro talaca iz Nuseirata u centralnoj Gazi, saopšteno je da je tamo ubijeno najmanje 50 osoba.

Palestinska agencija Wafa navodi da su žrtve uglavnom žene i deca, a da su osim Nuseirata, napadnuti i kampovi Al Magazi, Al Zavajda i Al Bureidž, kao i okolina bolnice Al Aksa.

 

 

Prema izveštaju Wafe, izraelske snage su takođe pokušale da spreče da pomoć stigne do povređenih ciljajući 130 vozila hitne pomoći, zbog čega je više od 10 moralo da obustavi spasavanje.

Prema podacima palestinskih zdravstvenih vlasti u Gazi, od početka sukoba u oktobru prošle godine, život je izgubilo skoro 36.730 Palestinaca, većinom žena i dece, dok je povređeno skoro 83.530 ljudi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike