Bizarno! Muškarac pojeo jagnje koje je uginulo, a onda je počeo pakao! U bolnicu primljen sa plikovima, otečenošću i truljenjem kože!

07.06.2024

22:59

0

Testovima je utvrđeno da je u pitanju retka bakterijska infekcija koja može da, zavisno od tipa antraksa, ima smrtnost od 20 do 80 odsto

Bizarno! Muškarac pojeo jagnje koje je uginulo, a onda je počeo pakao! U bolnicu primljen sa plikovima, otečenošću i truljenjem kože!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Muškarac iz američke savezne države Teksas hospitalizovan je zbog antraksa nakon što je pojeo meso jagnjeta koje je uginulo.

Osoba u 50-im godinama rekla je da je životinja bila zdrava na njegovom ranču, ali je iznenada uginula, što ga je navelo da pripremi meso i jede ga sa još dve osobe. Međutim, nedelju dana kasnije, on je primljen u bolnicu sa plikovima, otečenošću i truljenjem kože na desnoj ruci.

Testovima je utvrđeno da je u pitanju retka bakterijska infekcija koja može da, zavisno od tipa antraksa, ima smrtnost od 20 do 80 odsto. Druge dve osobe koje su jele meso nisu se razbolele, verovatno zato što je toplota pri kuvanju mesa ubila bakterije.

Lekari koji su lečili obolelog sumnjaju da su bakterije dospele na njegovu kožu kada je dirao iznutrice zaražene životinje. Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) rekli su da je ovo "poučna priča koja upozorava ljude da ne jedu mrtve životinje".

- Prerađivanje životinja koje iznenada uginu iz nepoznatih razloga treba izbegavati, bez obzira na sezonu - navodi se u saoptenju CDC.

Lekari su lečili pacijenta antibioticima ciprofloksacinom, koji se koristi za lečenje gonoreje, salmoneloze, kuge, kao i antraksa, pri čemu se pacijent oporavio za nedelju dana i otpušten je kući.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike