Voda iz najvišeg vodopada u Kini izlazi iz cevi! Planinar hteo da dođe do izvora, pa ga sačekalo iznenađenje, milioni šokirani (VIDEO)

06.06.2024

16:19

1

Rukovodioci parka priznali su da su pokušali da zavaraju javnost

Voda iz najvišeg vodopada u Kini izlazi iz cevi! Planinar hteo da dođe do izvora, pa ga sačekalo iznenađenje, milioni šokirani (VIDEO)
Copyright Profimedia/Twitter/Byron Wan @Byron_Wan

Kontroverza oko vodopada prerasla je u oluju na društvenim mrežama u Kini nakon što je jedan planinar objavio video koji pokazuje da voda sa vodopada planine Juntaj, koji se smatra najvišim neprekinutim vodopadom u Kini, dolazi iz cevi ugrađene visoko u stenu.

- Kako sam se namučio da bih došao do izvora vodopada Juntaj samo da bih video cev - stoji u opisu snimka.Snimak su pogledali milioni ljudi otkad se u ponedeljak pojavio na mrežama.

Operateri turističkog parka Juntaj rekli su da su napravili "malo poboljšanje" tokom sušne sezone kako bi posetioci osetili da im je putovanje bilo vredno truda.

Tema "vodopad Juntaj zapravo su samo cevi“ postala je trend širom društvenih mreža.

Kineska državna televizija CCTV poručila je operaterima parka da izvuku pouku iz incidenta i unapred objasne izmene turistima.

Park je kasnije objavio saopštenje u ime vodopada.

- Nisam očekivao da ću sve upoznati na ovaj način. Kao sezonski pejzaž, ne mogu da garantujem da ću biti u najboljoj formi svaki put kada dođete da me vidite. Napravio sam malo poboljšanje samo tokom sušne sezone da bih izgledao najbolje što mogu kad upoznam prijatelje - piše u saopštenju.

Smešten u centralnoj provinciji Henan, vodopad Juntaj visok 312 metara nalazi se unutar planinskog geoparka Juntaj, globalnog geoparka UNESCO-a.

Milioni posetilaca putuju tamo svake godine, privučeni geološkim formacijama koje su stare više od milijardu godina.

Zvaničnici parka rekli su za CCTV da je voda koju su koristili za vodopade izvorska voda, dodajući da to neće oštetiti prirodni pejzaž.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike