U Meksiku ubili gradonačelnicu, i to nakon izbora nove predsednice zemlje! Izrešetana sa 19 metaka (VIDEO)

05.06.2024

09:34

0

U 2023. je bila oteta a otmičari su je oslobodili posle tri dana

U Meksiku ubili gradonačelnicu, i to nakon izbora nove predsednice zemlje! Izrešetana sa 19 metaka (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube/Imagen Noticias

Naoružani napadači ubili su gradonačelnicu Jolandu Sančez u Meksiku, samo nekoliko sati nakon što je Klaudija Šejnbaum izabrana za prvu ženu predsednicu u toj zemlji. Jolanda Sančez je upucana u ponedeljak u gradu Kotija, kojim je upravljala od septembra 2021, a reč je o prvoj ženi koja je vršila tu dužnost u Meksiku, prenosi BBC.

Lokalni mediji navode da je upucana 19 puta i da je umrla u bolnici ubrzo nakon napada, a u pucnjavi je ubijen i njen telohranitelj.

Policija za sada nije izvršila hapšenja povezana s napadom. Sančez je, nakon što je preuzela dužnost u septembru 2021., prijavila da je primala pretnje smrću.

U 2023. je bila oteta a otmičari su je oslobodili posle tri dana, prenosi BBC.

 

 

Sančez je ubijena u manje od 24 sata pošto je Meksiko na izborima odabrao svoju prvu ženu predsednicu Klaudiju Šejnbaum, koja će položiti zakletvu 1. septembra. Šejnbaum, bivša gradonačelnica Meksiko Sitija najavila da će nastaviti politiku predsednika Andresa Manuela Lopeza Obradora čija je dugogodišnja saveznica.

Najveći izbori ikad održani u Meksiku bili su ujedno i najnasilniji u modernoj istoriji, a prema zvaničnim podacima, više od 20 ljudi koji se kandiduju za funkciju ubijeno je od septembra, dok nezavisna istraživanja pokazuju da je taj broj blizu 40, navodi BBC.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike