Devojčica (10) završila u komi nakon što se otrovala pesticidima kojima je majka prskala kuću: Lekari se bore za njen život

25.05.2024

18:43

0

Devojčica je prvo počela da oseća mučninu i prvo je prevezena u opštinsku bolnicu Karansebeš, a zatim je u teškom stanju prebačena u Dečiju bolnicu

Devojčica (10) završila u komi nakon što se otrovala pesticidima kojima je majka prskala kuću: Lekari se bore za njen život
Copyright Profimedia

Desetogodišnja devojčica je hospitalizovana, i nalazi se komi u Dečjoj bolnici Luj Turkanu u Temišvaru, nakon što se otrovala pesticidom koji je njena majka bacala po kući i stvarima.

Sve se dogodilo u četvrtak, u selu Sadova Noua, u okrugu Karaš-Severin u Rumuniji, kada je žena, želeći da se reši buva u kući poprskala je po kući, ali i po dečijoj odeći, toksičnom materijom za veterinarsku upotrebu.

Devojčica je prvo počela da oseća mučninu i prvo je prevezena u opštinsku bolnicu Karansebeš, a zatim je u teškom stanju bez svesti prebačena u Dečiju bolnicu u Temišvaru. Još uvek je u komi, ali lekari kažu da se njeno stanje poboljšalo. .

"Trenutno se stanje poboljšalo, ali i dalje pokazuje znake ozbiljnosti. Mislim da bi vredelo insistirati na upotrebi izuzetno toksičnih supstanci, koje su namenjene isključivo veterinarskoj upotrebi, nekih insekticida koji su protiv životinjskih parazita i koji nemaju nikakve veze. Kada se nađu na ljudskoj koži, oni prolaze kroz nju intoksikacijom, nije potrebno da uđe u organizam preko udisanja ili pijenja“, objasnio je doktor Mihai Gafencu, portparol Dečje bolnice u Temišvaru.

Ostala deca nisu otrovana

Prema rečima lekara, dete ima šanse da preživi. Braća devojčice nisu stigla u bolnicu. Poslednjih meseci zabeleženo je nekoliko slučajeva da deca u bolnicu dolaze u veoma teškom stanju nakon prskanja ili pranja otrovnim supstancama namenjenim samo za veterinarsku upotrebu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike