Snimak razuzdane zabave mladih Nemaca zgrozila Evropu: "Ovo je najgora vrsta nacističkog urlanja, odvratno!" (VIDEO)

24.05.2024

23:33

0

Među gomilom je i mladić obučen u belu košulju koji podiže desnu ruku u očiglednom nacističkom pozdravu dok pod nosom drži dva prsta

Snimak razuzdane zabave mladih Nemaca zgrozila Evropu: "Ovo je najgora vrsta nacističkog urlanja, odvratno!" (VIDEO)
Copyright Preentskrin/Iks

Na društvenim mrežama osvanuo je video snimljen na nemačkom ostrvu Silt u Severnoj Friziji, poznatom po divljim zabavama, gde umesto teksta poznate disko pesme, masa peva nacistički slogan. Video je ubrzo postao viralan i izazvao negodovanje javnosti, piše Gardijan.

Na snimku se vidi grupa uglavnom mladih Nemaca kako piju i plešu uz pesmu L'amour Toujours italijanskog muzičara Gigija D'Agostina iz 2001. godine. Ali neki u grupi pevaju stari nacistički slogan „Nemačka za Nemce – stranci napolje“ umesto stvarnog, potpuno apolitičnog teksta pesme.

Među gomilom je i mladić obučen u belu košulju koji podiže desnu ruku u očiglednom nacističkom pozdravu dok pod nosom drži dva prsta druge ruke i imitira Hitlerove brkove.

Inače, u Nemačkoj su zabranjeni i slogan i pozdrav.

 

 

Čini se da je spot nastao tokom nedavnog Dana svih duša, a snimila ga je mlada žena koja takođe peva u spotu na društvenim mrežama, gde umesto stihova, publika peva poznate disko pesme, peva nacistički slogan. 

Hitlerov slogan

Parola „Nemačka za Nemce – stranci napolje” nastala je u 19. veku. Koristili su ga nacistički vođa Adolf Hitler i krajnje desničarska Nacionalna demokratska partija kao slogan kampanje.

Vlasnici Ponija, trendi bara i kluba u ulici Stronvai u Siltu ispred kojeg je snimljen video, sarađuju sa policijom. U objavi na Instagramu, rekli su da su "duboko šokirani" i distancirali se "od bilo koje vrste rasizma ili diskriminacije".

Tim Beker, suvlasnik Ponija, rekao je da je snimak sa nadzorne kamere postavljene ispred kluba upoređen sa 14-sekundnim video snimkom na mreži i identifikovao istu grupu ljudi. Audio sa snimka je pokazao da je samo pet gostiju pevalo zabranjeni slogan, dok su ostali pevali originalni tekst pesme, rekao je on.

Profimedia
 

 

Rekao je da ni on ni klupski di-džejevi nisu bili svesni da je D'Agostinov hit, koji je popularan širom Evrope, nekako prisvojila krajnja desnica. „Pesma se često pušta za podizanje raspoloženja. Nismo znali da je pesmu koristila krajnja desnica. Nikada je više nećemo pustiti“, rekao je.

U objavi na Instagramu, vlasnici Ponija su napisali da će svako ko se "prepozna u ovom videu" biti zabranjen u našem klubu. Beker je pozvao sve koji znaju ko su ti ljudi "da ih prijave nama ili policiji".

"Stranci napolje"

Učesnici zabave, navodno su platili 150 evra da uđu na žurku otvaranja letnje sezone. Ukupno je u klubu bilo oko 500 ljudi.

Bavarski emiter BR nedavno je izvestio da je nacistička verzija pesme L'amour Toujours postala popularna na javnim skupovima i diskotekama širom Nemačke, uključujući diskoteku u Gredingu gde je održana zabava nakon partijske konferencije krajnje desničarske stranke Alternativa za Nemačku . U diskoteci su bili poslanici i članovi stranke, kao i članovi omladine AfD-a, koji su se navodno pridružili pevanju nacističke verzije pesme.

Savsan Čebli, član Socijaldemokratske partije, objavio je naIkss: „Nemačka za Nemce. Stranci napolje. Stranci napolju.' Lokacija: Silt. I osećaju se tako samouvereno.'

Dunja Hajali, poznata TV novinarka, napisala je na istoj platformi: „Sa Hitlerovim brkovima i šampanjcem. Ali bez „stranaca“. Silt 2024.'

Ogorčenje su izrazili i članovi pokrajinske vlade Šlezvig-Holštajn. Državna ministarka zadužena za integraciju, Aminata Ture iz Zelenih, rekla je: „Ovo nije neka glupa omladinska šala, ovo su odrasli ljudi. Ovo je najgora vrsta nacističkog vikanja na javnoj sceni. Odvratan. Trebalo bi da se stide. Sada bi trebalo da usledi krivični postupak."

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike