Spektakularna pljačka ekskluzivne zlatare u srcu Pariza! Lopovi odneli bogat plen iz "kraljevstva dijamanata" (FOTO/VIDEO)

18.05.2024

21:26

0

Hari Vinston je luksuzni brend nakita i satova poznat po svojoj izuzetnoj izradi, vrhunskim dijamantima i prestižnim komadima dragocenog nakita

Spektakularna pljačka ekskluzivne zlatare u srcu Pariza! Lopovi odneli bogat plen iz "kraljevstva dijamanata" (FOTO/VIDEO)
Pljačka zlatare Hari Vinston - Copyright AP Photo/Thibault Camus

Spektakularna pljačka zlatare kao na filmu odigrala se tokom prepodneva na nekoliko koraka od Jelisejskih polja u Parizu, na čuvenoj aveniji Montenj nedaleko od Jelisejskih polja.

Kako navode francuski mediji u pitanju je ekskluzivna zlatara Hari Vinston koja je poznata pod imenom "kralj dijamanata". Poznata je po ekskluzivnim kolekcijama dijamanata, dragocenog kamenja i luksuznih satova, koje su sinonim za Hari Vinston brend.

 

Pljačkaši, njih troje ili četvoro, naoružani dugim cevima, pobegli su s bogatim plenom na motorima, a prethodno su ispalili i hitac koji, srećom, nikoga nije povredio.

Ista zlatara već je nekoliko puta u prošlosti bila na meti lopova.

 

Naoružani kradljivci, od kojih su neki bili preobučeni u žene, izvršili su prepad 2008. godine i odneli 104 ručna sata i 297 komada nakida procenjenih na 71 milion evra.  

Brend Hari Vinston

Hari Vinston (Harry Winston) je luksuzni brend nakita i satova poznat po svojoj izuzetnoj izradi, vrhunskim dijamantima i prestižnim komadima dragocenog nakita.

Osnovao ga je Hari Vinston 1932. godine u Njujorku, a brend je brzo stekao reputaciju "kralja dijamanata" zahvaljujući svojoj sposobnosti da nabavlja i obrađuje neke od najpoznatijih i najlepših dijamanata na svetu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike