Nestvarni prizori u Dubaiju, voda nadire, poplavljeni tržni centri! Srbin za 24sedam: Tri sata sam zaglavljen u saobraćaju (VIDEO)

16.04.2024

18:26

0

Društvene mreže ovog popodneva bile su zatrpane dramatičnim snimcima

Nestvarni prizori u Dubaiju, voda nadire, poplavljeni tržni centri! Srbin za 24sedam: Tri sata sam zaglavljen u saobraćaju (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter

U Dubaiju je u utorak popodne došlo do velikih poremećaja u saobraćaju, a čak su se i avioni borili sa vodom na glavnom aerodromu.

Operacije na Međunarodnom aerodromu u dubaiju obustavljene su na 25 minuta zbog intenzivne oluje, a otkazani su i letovi - 21 odlazni i 24 dolazna, dok su tri leta preusmerena na druge susedne aerodrome, rekao je portparol Gulf News-a.

 

 

Operacije su od tada ponovo pokrenute, dodaje Međunarodni aerodrom u Dubaiju.

 

 

Ljudi su bili pripremljeni za loše vremenske prilike u zalivskoj državi, a policija Dubaija je u ponedeljak objavila bezbednosno upozorenje u kom je poručila ljudima da izbegavaju plaže, kao i doline koje bi mogle da budu poplavljene.

Upozorenje je izdrato zbog "kiše, jakog vetra, grmljavine, munja, a ponegde i grada, što je smanjilo vidljivost“, navodi se.

 

 

Društvene mreže ovog popodneva bile su zatrpane dramatičnim snimcima poplavljenih puteva.

 

 

U nekima od njih vidi se da automobili plutaju, u drugima da je saobraćaj stao, a u nekim da su čak i kontejneri na ulici počeli da plutaju jer je nadrla velika količina vode, dok kruži i snimak u kom se vidi da je poplavljeno i prizemlje jednog tržnog centra.

 

 

Portal 24sedam dobio je i snimak od čitaoca, Srbina koji živi u Dubaiju i koji je već tri sata zaglavljen u saobraćaju.

- Tri sata ne mogu da mrdnem. Sabraćaj je stao, ne mogu da se vratim kući s posla. Ne sećam se da je ikada bilo ovako. Voda je na sve strane - rekao je Srbin koji je želeo da ostane anoniman.

 

 

Prestolonaslednik Dubaija šeik Hamdan izjavio je da bi državni službenici trebalo da rade na daljinu ukoliko je to moguće zbog lošeg vremena danas, dok bi privatne škole trebalo da pređu na učenje na daljinu.

 

 

Dubai je više poznat po toplom i suvom pustinjskom vremenu, sa prosečnom temperaturom u aprilu 33 stepena Celzijusovih u aprilu, pa su ove vremenske prilike iznenađenje za građane i vlasti.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike