Iranski narod na ulicama! Neverovatni snimci kruže mrežama! (VIDEO)

14.04.2024

08:13

0

Na najmanje tri mesta u iranskoj prestonici – na trgu Felestin (Palestine), ispred ambasade Velike Britanije i ispred glavnog ulaza u Teheranski univerzitet, održavaju se spontani skupovi na kojima prisustvuje od nekoliko desetina do nekoliko stotina ljudi

Iranski narod na ulicama! Neverovatni snimci kruže mrežama! (VIDEO)
Narod izašao na ulice - Copyright Foto: Printscreen

Stanovnici iranske prestonice masovno su izašli na ulice Teherana kako bi proslavili napad iranskog Korpusa čuvara islamske revolucije (KSIR) na teritoriju Izraela, javlja dopisnik Sputnjika.

U napadu je, prema različitim podacima, lansirano od nekoliko desetina do nekoliko stotina raketa i dronova, uključujući dronove kamikaze „šahid“.

Izraelske odbrambene snage saopštile su da su Oružane snage u stanju pripravnosti.

Pentagon je rekao da će podržavati Izrael, a misija Irana u UN saopštila je da je ovo sukob Teherana i Tel Aviva i pozvala je Vašington da se „drži podalje“.

 

 

Na najmanje tri mesta u iranskoj prestonici – na trgu Felestin (Palestine), ispred ambasade Velike Britanije i ispred glavnog ulaza u Teheranski univerzitet, održavaju se spontani skupovi na kojima prisustvuje od nekoliko desetina do nekoliko stotina ljudi.

Okupljeni ljudi skandiraju parole „Smrt Izraelu!“, „Smrt SAD!“, „Smrt Velikoj Britaniji!“, „Smrt protivnicima Islamske Republike!“, „Smrt cionizmu!”. Vođe skupova u svojim govorima prekorevaju Vašington zbog toga što podržava Tel Aviv i pozivaju prisutne da uzvikuju parole „tako glasno da ih čuju u Izraelu“. Okupljeni uglas ponavljaju kratke, rimovane parole.

 

 

Kako javlja naš dopisnik, u gradu vlada praznična atmosfera: na nebu se s vremena na vreme vidi vatromet, automobili i motocikli trube ulicama. Mnogi vozači ukrasili su svoje automobile zastavama Irana i Palestine, odjekuju patriotske pesme.

Kako javlja iranska državna televizija, pored Teherana, mitinzi se održavaju i u desetinama drugih gradova Irana, uključujući Kom, Kerman i Isfahan.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike