Bivši ministar pretukao ženu nasmrt, pa se sramno branio na sudu: Snimak postoji, a on priča nešto drugo (VIDEO)

05.04.2024

13:46

0

Na suđenju u četvrtak su otkriveni novi detalji ovog slučaja

Bivši ministar pretukao ženu nasmrt, pa se sramno branio na sudu: Snimak postoji, a on priča nešto drugo (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/Pluton45873221

Bivši ministar ekonomije Kazahstana Kuandik Bišimbajev, koji je nasmrt prebio svoju suprugu Saltanat Nukenovu, čeka na završetak suđenja kako bi saznao koliko godina će zbog toga provesti u zatvoru.

Prema optužbama, Bišimbajev je prošlog novembra napao svoju suprugu u restoranu, ostavljajući je da umre dok je pokušavao da sakrije sakriti tragove zločina.

Krivični postupak za ubistvo i mučenje je pokrenut protiv njega, ali on negira krivicu tvrdeći da je nije udarao u vitalne organe, iako postoji snimak jednog od napada prilikom kog ju je šutirao dok je ona ležala na zemlji, pa nastavio da je udara i vuče za kosu i kad je ustala, da bi se nekoliko puta vraćao da je ponovo napadne.

Na suđenju u četvrtak su otkriveni novi detalji ovog slučaja koji je izazvao veliku pažnju izvan granica Kazahstana.

Bišimbajev i Saltanat su se venčali 2022. godine, ali prema izjavi Linare Samagulove, prijateljice žrtve, Bišimbajev je redovno zlostavljao svoju suprugu od samog početka braka. Samagulova tvrdi da je često primećivača nove modrice i ogrebotine na telu Saltanat.

- Lično sam videla povrede i pitala sam šta se dešava. Odgovorila je da su se posvađali bez razloga i da je on poludeo - ispričala je Samagulova na sudu.

Saltanat je želela da napusti svog muža zbog čestih sukoba, ali je svaki put bila nagovorena da ostane.

Ljudi koji su pratili suđenje posebno su bili ogorčeni kada je Bišimbajev izjavio da je počeo da brine za svoju suprugu tek dan nakon napada, a i tada je, umesto da je odvede u bolnicu, odlučio da pozove vidovnjaka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike