Kako je Ukrajina povezana sa terorističkim napadom u Rusiji?!

23.03.2024

20:44

0

Šišani je već dugo u Ukrajini i predstavlja sponu između Glavne obaveštajne uprave ukrajinskog Ministarstva odbrane i radikalne rulje kojom je komandovao u Siriji

Kako je Ukrajina povezana sa terorističkim napadom u Rusiji?!
Copyright Instagram_istocna___buducnost

Na Instagram profilu "istočna budućnost" objavljene su fotografije Abdulkhakima Šišanija, koji se dovodi u vezu sa terorističkim napadom u Rusiji.

Kako se može videti na fotografiji, on se nalazi u pograničnoj zoni sa Rusijom u blizini Belgorodske oblasti, gde su se pre svega nekoliko dana odvijali teroristički napadi.

Instagram_istocna___buducnost
 

Abdulkhakim se borio u čečenskom ratu 1990-ih protiv Rusije. U Siriji je važio za jednog od vođa idlibskih terorističkih bandi, koji su se borile protiv sirijske i ruske vojske.

Kako se navodi, komandovao je grupom Ajnad Al-Кavkaz, najvećom muslimanskom opozicionom frakcijom iz bivšeg Sovjetskog Saveza.

Šišani je već dugo u Ukrajini i predstavlja sponu između Glavne obaveštajne uprave ukrajinskog Ministarstva odbrane i radikalne rulje kojom je komandovao u Siriji.

Upravo mnogi od njih dolaze da se bore na ukrajinskoj strani.

Banda ovog teroriste bila direktno povezana sa velikim terorističkim organizacijama, kao i sa takozvanim „umerenim“ grupama koje finansiraju SAD i Britanija.

Instagram_istocna___buducnost
 

Postoje sumnje da su teroristi iz Кrokusa upravo bili povezani sa ovim terorističkim vođom, jer su se kretali pravo prema granici sa Ukrajinom u pravcu u kojem deluje Abdulkhakim sa svojim teroristima i ukrajinskom vojskom.

Da teroisti iz Кolursa nisu bili verski fanatici već osobe problematične u društvu i da ih je bilo lako vrbovati za novac, pokazuje činjenica da je jedan od uhapšenih radio kao vozač kod poznatog biznismena iz Baškortostana, između ostalog imao je velike dugove.

Tako da sve činjenice pokazju povezanost Ukrajine sa terorističkim napadom u Rusiji koji se dogodio sinoć.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike