Znali šta se sprema?! Američka ambasada i britanska vlada pre 15 dana upozorile svoje građane na teroristički napad u Moskvi (FOTO)

22.03.2024

19:52

0

Ambasada prati izveštaje da ekstremisti uskoro planiraju da ciljaju velika okupljanja u Moskvi, navedeno je u saopštenju

Znali šta se sprema?! Američka ambasada i britanska vlada pre 15 dana upozorile svoje građane na teroristički napad u Moskvi (FOTO)
Teroristički napad u Moskvi - Copyright Profimedia

Američka ambasada u Moskvi upozorila je 7. marta građane SAD da ima informacije o "neposrednim planovima ekstremista" da ciljaju javna okupljanja u ruskoj prestonici.

- Ambasada prati izveštaje da ekstremisti uskoro planiraju da ciljaju velika okupljanja u Moskvi, uključujući i koncerte - navodi se u bezbednosnom upozorenju izdatom američkim građanima koji borave u Rusiji.

Printscreen
 

- Građanima SAD treba savetovati da izbegavaju velika okupljanja u narednih 48 sati - navedeno je u saopštenju.

Takođe, na sajtu vlade Velike Britanije u odeljku Saveti za putovanja u inostranstvo, navedeno je da u Rusiji "postoji velika opasnost od terorističkog napada".

- Teroristi će vrlo verovatno pokušati da izvrše napade u Rusiji. Napadi mogu biti neselektivni i ciljati: velika okupljanja - kao što su koncerti, popularna turistička mesta, sezonske, svečane ili verske aktivnosti na javnim mestima, oblasti koje ne kontroliše bezbednost, kao što su događaji na otvorenom i pijace, transportne mreže - navedeno je na sajtu Vlade Velike Britanije. Pored toga je navedeno:

- Početkom marta 2024. Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Moskvi izdala je savetodavno upozorenje o neminovnim planovima ekstremista da ciljaju velika okupljanja u Moskvi.

Printscreen
 

Podsetimo, danas se u ruskoj prestonici dogodilo nešto baš slično onome na šta su svoje građane upozoravale vlasti SAD i Velike Britanije. U koncertnoj hali Krokus u Moskvi dogodio se teroristički napad, a prema pisanju ruskih medija ubijeno najmanje 15, a ranjeno najmanje 50 ljudi.

Na snimcima incidenta koji kruže društvenim mrežama vide se četiri muškarca u maskirnim uniformama kako pucaju na nenaoružane ljude.

Nepoznata lica su, prema rečima svedoka, pre početka koncerta počela da pucaju u samoj hali. Nakon pucnjave je u zgradi izbio požar. Na snimcima na društvenim mrežama se vidi gust dim iz koncertne dvorane. Oko trećine zgrade je zahvaćeno vatrom, izlazi gust crni dim, javlja TASS.

Kako se navodi, ljudi u maskirnim uniformama upali su u prizemlje zgrade i otvorili vatru iz automatskog oružja.

Da li ovaj napad ima veze sa onim na šta su vlasti SAD i Velike Britanije upozoravale svoje građane, nije poznato. Ali na društvenim mrežama već uveliko kruže postovi da je malo "previše slučajnosti" u ovim događajima.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike