Novi napad Ukrajinaca na Belgorod: Srušio se dron na gradsku skupštinu, dve osobe povređene! (FOTO)

12.03.2024

15:18

0

Jedna od njih je hospitalizovana, drugoj je ukazana pomoć na licu mesta

Novi napad Ukrajinaca na Belgorod: Srušio se dron na gradsku skupštinu, dve osobe povređene! (FOTO)
Copyright Profimedia

Dve osobe su povređene u napadu koji se dogodio u Belgorodu, kada je ukrajinski dron srušio na zgradu gradske skupštine, javio je šef regiona Vjačeslav Gladkov na svom Telegram kanalu.

- U Belgorodu se neprijateljska bespilotna letelica srušila na zgradu gradske uprave. Postoje dve povređene osobe, jedna žena je zadobila rane od gelera, druga je zadobila povrede od granatnog udara. Njima je pružena sva neophodna medicinska pomoć -  napisao je ruski guverner.

Žrtve su zaposleni u administraciji, rekao je gradonačelnik grada Valentin Demidov.

Jedna od njih je hospitalizovana, drugoj je ukazana pomoć na licu mesta.

Šef belgorodske administracije je dodao da se dron srušio u ulazno predvorje zgrade, polomljeni su prozori i oštećena je fasada.

Profimedia
 

Ukrajinski diverzanti su, uz podršku tenkova i oklopnih vozila, pokušali da se probiju u Rusiju iz tri pravca, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije i istaklo da su ruske trupe odbile pokušaje ukrajinskih divezantskih jedinica da izvrše prodor u Belgorodsku i Kursku oblast.

Profimedia
 

Pokušaj prodora u Belgorodsku oblast vršen je oko tri sata po moskovskom vremenu, istovremeno iz tri pravca, u blizini sela Odnorobovka, Nehotejevka i Spodarjušino, navodi rusko ministarstvo.

Dodaje se da su ruske trupe uz upotrebu avijacije, raketa i artiljerije, odbile sve ukrajinske napade i da državne granice nisu povređene, prenosi RIA Novosti.

Ministarstvo odbrane Rusije navelo je da su odbijena i četiri napada ukrajinskih diverzantsko-izviđačkih grupa koje su pokušale da se probiju kod sela Tjotkino u Kurskoj oblasti.

Bonus video: 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike