Džonson je osujetio postizanje mirovnog sporazuma Rusije i Ukrajine po nalogu SAD: Otkriveni novi detalji

23.02.2024

13:30

0

Ruski ambasador u Britaniji uveren je da je Vašington vukao sve konce

Džonson je osujetio postizanje mirovnog sporazuma Rusije i Ukrajine po nalogu SAD: Otkriveni novi detalji
Copyright Profimedia

Postizanje mirovnog sporazuma između Rusije i Ukrajine osujetio je bivši britanski premijer Boris Džonson po nalogu Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je u četvrtak ruski ambasador u Velikoj Britaniji Andrej Kelin.

- On je blokirao uspostavljanje mira uz blagoslov Vašingtona, očigledno, jer to nije mogao da uradi sam. On je stigao tamo, a dokument koji je već parafirao šef ukrajinske delegacije David Arahamija bačen je u korpu za otpatke i Ukrajina je počela da se bori. Ovo su posledice onoga što je uradio bivši premijer Ujedinjenog Kraljevstva - rekao je Kelin u intervjuu za tursku televiziju TRT World.

Krajem novembra 2023. godine Arahamija, šef ukrajinske vladajuće frakcije Sluga naroda u parlamentu i bivši glavni pregovarač sa Rusijom, rekao je da Džonson taj koji je odvratio Kijev da potpiše sporazum sa Moskvom o okončanju sukoba u proleće 2022.

On je takođe rekao da je Ukrajina odbacila sporazum o prekidu vatre zbog toga što je u suprotnosti sa ustavnom klauzulom o evroatlantskim težnjama zemlje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike