Karlson otkrio kako je pokušana sabotaža njegovog intervjua sa Putinom: Američke obaveštajne službe su sarađivale sa medijima

21.02.2024

15:34

0

Ruska vlada mu je odobrila sastanak sa Putinom pod strogim uslovom da planovi za intervju ne budu javni, istakao je voditelj

Karlson otkrio kako je pokušana sabotaža njegovog intervjua sa Putinom: Američke obaveštajne službe su sarađivale sa medijima
Copyright Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Američke obaveštajne službe imale su pomoć Njujork tajmsa u pokušaju da spreče Takera Karlsona da intervjuiše ruskog predsednika Vladimira Putina, tvrdi novinar.

Bivši voditelj Foks njuza objasnio je u utorak osnivaču Blejz TV-a Glenu Beku da veruje da je špijuniran pre nego što se sreo sa ruskim liderom ranije ovog meseca.

Karlson se prisetio da je pre nekoliko godina američka vlada saznala za njegove pokušaje da organizuje intervju sa Putinom i pustila to u medije. U godinama nakon toga, rekao je, naučio je kako se može „komunicirati van očiju državnih aktera“.

Ruska vlada mu je odobrila sastanak sa Putinom pod strogim uslovom da planovi za intervju ne budu javni i da će u suprotnom sve biti otkazano, rekao je novinar Beku. Ipak, njega i njegovog prijatelja su potom pozvali novinari Njujork tajmsa i pitali kada će intervjuisati Putina.

- Nema šanse da su to mogli da znaju. Nisam nikome rekao: svojoj ženi, mojim producentima, čak ni svojoj deci. Očigledno su to ponovo uradili. Dali su informaciju Njujork tajmsu u pokušaju da zaustave intervju - kazao je Karlson.

Profimedia
 

Prvobitne je Karlson 2021. tvrdio da je američka vlada radila iza zatvorenih vrata kako bi ga sprečila da intervjuiše Putina. On je rekao da mu je izvor citirao njegovu privatnu komunikaciju povezanu sa tim.

Karlson je sugerisao da ga je američka Agencija za nacionalnu bezbednost (NSA) sigurno špijunirala. Agencija je odgovorila retkim javnim demantijem, navodeži da on za NSA „nikada nije bio meta“.

Novinska stranica Aksios navodi da su neimenovani američki zvaničnici potvrdili da je vlada saznala za voditeljeve namere, sugerišući da su izvor curenja „posrednici iz Kremlja sa sedištem u SAD“ koje je kontaktirao.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike