Jezivi čin zabeležila kamera: Sveštenik zašio sebi usta zbog klimatskih promena (VIDEO)

03.08.2021

15:35 >> 22:04

0

Na ovaj potez odlučio se kako bi izvrgao ruglu medijskog mogula Ruperta Mardoka

Jezivi čin zabeležila kamera: Sveštenik zašio sebi usta zbog klimatskih promena (VIDEO)
Printscreen Youtube/ Christian Climate Action

Američki sveštenik Tim Hjuz (71) zašio je sopstvena usta kako bi izrazio protest zbog prikrivanja činjenica o klimatskim promenama u medijima koje kontroliše Rupert Mardok.

Hjuz je to uradio juče (2. 8) u Londonu ispred sedišta Mardokove medijske korporacije “Njuz Korp”.

Pročitajte još

Snimak zašivanja usta objavljen je na Jutjubu, a pre nego što je to uradio sebi Hjuz je Mardoka nazvao osobom koja negira klimatske promene i koja time utiče na vlade država, zbog čega se akcije za sprečavanje napretka klimatskih promena ne sprovode kako bi trebalo.

Velečasni Tim Hjuz je član pokreta Hrišćanske klimatske akcije, koja je deo klimatske inicijative Pobuna pre izumiranja. Ovaj pokret najavio je demonstracije nazvane Nemoguća pobuna za 23. avgust.

Zašivanje usana Hjuz je objasnio kao akt očaja na koji je bio naveden zbog toga što niko nije čuo njegov glas.

Ko je Rupert Mardok

Mardok je američki biznismen koji je vlasnik stotine nacionalnih i internacionalih izdavačkih kuća širom sveta, kao što su “San”, “Tajms”, “Foks njuz” i “Volstrit žurnal”.

Njegovo bogatstvo procenjuje se na 22 milijarde dolara, šta ga smešta na 31. mesto liste najbogatijih osoba u SAD i na 71. mesto na listi najimućnijih na svetu.

– Mnogi ljudi širom sveta zabrinuti su zbog uništavanja životnog okruženja i njihov glas se ne čuje. Nauka o klimi i istina se utišavaju, zbog čega mnogi pate, a nema ko da ih čuje. Sve to uradio je Rupert Mardok – objasnio je Hjuz, istakavši da je usne zašio kako bi svima pokazao koliko su Mardokove akcije pogubne po svet i kako bi ukazao na istinu.

Nakon zašivanja usana stao je ispred zgrade Mardokove medijske korporacije, držeći plakat “Mardok, najdestruktivniji čovek u istoriji planete“.

Protest je trajao dva sata, a nakon toga sveštenik je uklonio šavove sa usana.

Pročitajte još

Hjuz je već poznat po svojim neobičnim ispadima, pa je tako u martu 2020. bio dve nedelje u zatvoru nakon što se lepkom zalepio za stolicu u Londonskom prekršajnom sudu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti