Zaharova: Moskva će odgovoriti na krađu ruske imovine, lopovima je mesto u zatvoru

13.02.2024

09:42

0

Ranije je Savet EU odobrio odluku o skladištenju profita od ruske imovine za njihovu dalju upotrebu u interesu Ukrajine

Zaharova: Moskva će odgovoriti na krađu ruske imovine, lopovima je mesto u zatvoru
Marija Zaharova - Copyright Profimedia

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova saopštila je da će Moskva "oštro odgovoriti" na nameru Brisela da koristi prihod od ruske zamrznute imovine za finansiranje pomoći Ukrajini.

Odgovor Moskve na prisvajanje ruske imovine biće oštar, a inicijatori procesa krađe imovine biće tretirani kao lopovi sa svim posledicama, rekla je Zaharova u intervjuu za kanal "Solovjev uživo".

Prema njenim rečima, zapadne zemlje svojim delovanjem pokušavaju da nadoknade troškove održavanja "krvavog ukrajinskog sukoba i režima u Kijevu".

- S obzirom da je naša država ovo okvalifikovala kao krađu, odnos će biti kao prema lopovima. Ne kao prema političkim manipulatorima, ne kao tehnolozima koji su se zaigrali, već kao prema lopovima. A kako treba postupati sa lopovima? Lopov treba da sedi u zatvoru, sa svim posledicama koje slede - naglasila je Zaharova.

Ranije je Savet EU odobrio odluku o skladištenju profita od ruske imovine za njihovu dalju upotrebu u interesu Ukrajine.

Stalni predstavnici zemalja članica EU preliminarno su 29. januara usaglasili predlog Evropske komisije o korišćenju prihoda od ruske imovine zamrznute u zemljama EU. 

Kako su saopštile evropske diplomate, EK u ovoj fazi predlaže da se prihodi dobijeni od zamrznute imovine Rusije čuvaju na posebnim računima za njihovu moguću upotrebu u budućnosti za finansiranje Ukrajine. 
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike