Šta se ovo dešava u Milanu? Za dva dana dva ubadanja nožem u školama (FOTO/VIDEO)

07.02.2024

00:33

0

Učenik je uboden u butinu u školi u naselju San Donato Milaneze u okrugu Milano u Lombardiji

Šta se ovo dešava u Milanu? Za dva dana dva ubadanja nožem u školama (FOTO/VIDEO)
Ilustracija - Copyright AP Photo/Luca Bruno

Petnaestogodišnji učenik zadobio je danas teške povrede nakon što ga je ubo drugi učenik (18) u školi u blizini Milana tokom tuče koja je navodno izbila zbog devojke, ali nije životno ugrožen.


Učenik je uboden u butinu u školi u naselju San Donato Milaneze u okrugu Milano u Lombardiji, prenela je ANSA. 

Prema prvim informacijama, napad su izazvale nesuglasice oko devojke. Osamnaestogodišnjak je sačekao žrtvu dok je napuštao školu. Posle svađe, dečak je pokušao da pobegne nazd u školu, ali ga je drugi mladić uhvatio i izbo nožem. Scenu su snimile kamere.

 

 

Policija i lekari Hitne pomoći su zatekle stavičan prizor.

„Izgubio je mnogo krvi, razgovarali smo sa njim da ga držimo budnim dok je stigla pomoć “, kaže komandant lokalne policije Pieve Emanuele, Marko Kantoni, misleći na žrtvu. „Prvi su stigli moji saradnici, otišao sam da vidim šta se desilo sa snimaka nadzornih kamera i na osnovu tih slika smo odmah identifikovali napadača. Nakon provere identiteta mladića, podaci su preneti policiji koja je dečaka pronašla u Rocanu. Zamenica gradonačelnika Pieve Emanuele, Erminija Paoleti, izvestila je da je napadnuti dečak hospitalizovan: „Izgubio je mnogo krvi, ali smo uvereni u njegov oporavak.

 

 

Drugi put za dva dana
 

Sličan incident dogodio se u ponedeljak u školi u Varezeu u blizini Milana u, kada je 17-godišnji učenik ubo nastavnicu i naneo joj lakše povrede zbog loše ocene.

Porodica 57-godišnje učiteljice Sare Kampiljo navela je da je učenik hteo da je ubije i da bi ponovo mogao to da pokuša.

Italijanski ministar obrazovanja Đuzepe Valditara je u međuvremenu rekao novinarima da su za 111 odsto povećani napadi roditelja na nastavnike prošle godine. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike