Jedva su spasili živu glavu: Pobuna u zatvoru u Kaliforniji! Oko 200 robijaša napalo čuvare - povređeno osam policajaca!

02.02.2024

11:16

0

Policija je ispalila nekoliko metaka upozorenja iz puške, a potom je koristila I "hemijske agense i nesmrtonosne udarne metke" kako bi držali nerede pod kontrolom

Jedva su spasili živu glavu: Pobuna u zatvoru u Kaliforniji! Oko 200 robijaša napalo čuvare - povređeno osam policajaca!
Ilustracija - Copyright Profimedia

U zatvoru u južnoj Kaliforniji osam policajaca i jedan zatvorenik povređeni su u neredima u kojima je učestvovalo oko 200 zatvorenika, saopštile su danas lokalne vlasti.

Povređeni su prvobitno bili prevezeni u bolnicu izvan zatvora, ali su kasnije vraćeni, ali detalje o stepenu njihovih povreda nisu poznati, prenosi AP.

Do sada je identifikovano 30 zatvorenika koji su direktno umešani u nerede koji su, kako je, saopštilo kalifornijsko odeljenje za popravne i rehabilitacione poslove, izbili juče oko 10 sati ujutru u dvorištu zatvora kada je oko 200 zatvorenika u dvorištu pojurilo ka policajcima i napalo ih pesnicama i kamenjem, dok su čuvari pokušavali da savladavaju jednog od zatvorenika koji je prethodno glavom udario službenika zatvora.

Policija je ispalila nekoliko metaka upozorenja iz puške, a potom je koristila I "hemijske agense i nesmrtonosne udarne metke" kako bi držali nerede pod kontrolom, dodaje se u saopštenju.

U dvorištima i dnevnim prostorijama u svim zatvorima širom američke države kretanje je bilo ograničeno tokom 24 sata, dok su zvaničnici sprovodili rutinsku procenu pretnje. U Ajronvudu, koji predstavlja objekat minimalne i srednje bezbednosti u pustinji istočno od Los Anđelesa, boravi oko 2.500 muških zatvorenika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike