Evropa paralisana! Poljoprivrednici blokirali granice između Holandije i Belgije, sve stoji! (VIDEO)

02.02.2024

10:07

0

Ključne tačke za normalno funkcionisanje prometa zauzeli su farmeri

Evropa paralisana! Poljoprivrednici blokirali granice između Holandije i Belgije, sve stoji! (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/free17766771

Nezadovoljni poljoprivrednici nastavili su blokadu nekoliko graničnih prelaza između Belgije i Holandije, zahtevajući smanjenje poreza i troškova proizvodnje, istovremeno protestujući zbog uvoza jeftinih poljoprivrednih proizvoda.

Belgijanci i Holanđani saopštili su to putem svojih centara za kontrolu saobraćaja.

U objavi na platformi Iks belgijskih i holandskih centara za kontrolu saobraćaja navedeno je da je blokiran i granični prelaz ka Antverpenu, drugoj po veličini evropskoj luci i drugom najvećem gradu u Belgiji.

 

 

Holandski saobraćajni centar preporučuje putnicima da, ako je moguće, odlože putovanja u Belgiju zbog blokade graničnih prelaza, prenosi NL Tajms.

Lokalni mediji navode da većina farmera koji blokiraju prelaze dolazi iz Belgije. Na zapadu Belgije farmeri već nekoliko dana blokiraju kamionski saobraćaj u luci u Brižu, gde je blokirano skoro 2.000 kamiona, javlja emiter VRT.

 

 

Većina poljoprivrednika koji su juče protestovali u Briselu napustila je tokom noći plato ispred institucija EU, dok su danas nastavili blokadu nekoliko graničnih prelaza između Belgije i Holandije.

 

 

Policija u opremi za razbijanje demonstracija rasterivala je u četvrtak uveče farmere koji su protestovali protiv poljoprivredne politike EU i nove pomoći Ukrajini u iznosu od 50 milijardi evra.

 

 

Protesti poljoprivrednika se održavaju i u drugim evropskim zemljama, uključujući Nemačku, Francusku, Poljsku, Grčku, Italiju, Portugaliju i Rumuniju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike