Muslimani neće glasati za Bajdena: Zbog podrške Izraelu mnogi su se okrenuli protiv njega

28.01.2024

11:29

0

"Osećam se iskorišćeno kao muslimanski glasač", rekla je jedna žena

Muslimani neće glasati za Bajdena: Zbog podrške Izraelu mnogi su se okrenuli protiv njega
Bajden ostaje bez glasova muslimana zbog podrške Izraelu - Copyright TAnjug/AP Photo/Artie Walker Jr/Paul Sancya

Mnogi Arapi i muslimani sa pravom glasa u SAD potvrdili su da neće glasati za reizbor američkog predsednika Džozefa Bajdena zbog njegove nepokolebljive podrške Izraelu i neuspeha da se postigne trajni prekid vatre u Gaz, prenosi CNN.

Ta TV mreža ukazuje da je na prethodnim predsedničkim izborima Bajden dobio podršku nekoliko istaknutih američkih muslimana, izabranih zvaničnika i lidera muslimanske zajednice, ali da su uoči novog izbornog ciklusa mnogi skeptični i ljuti na njega.

- Verujem da on ne može da se iskupi. Neću glasati za Džoa Bajdena. Njegovo saučesništvo i aktivno učešće u genocidu nad palestinskim narodom u Gazi diskvalifikuju ga kao mog kandidata - rekao je Kalid Turani, konsultant iz Mičigena i kopredsedavajući mičigenskog ogranka kampanje "Napustimo Bajdena".

Kampanja "Napustimo Bajdena" nastala je u Minesoti nakon što je grupa američkih muslimana zatražila od predsednika da pozove na prekid vatre u Pojasu Gaze, a pošto on to nije učinio, okrenuli su se protiv njega.

- Osećam se iskorišćeno kao muslimanski glasač. Bajden je iskoristio ljude poput mene da bi bio izabran, a sada sve radi samo u sopstvenom interesu - rekla je Arijana Afšar (27), kreatorka iz Kalifornije, prenosi CNN.
 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike