Predsednik Libana optužuje: Napadi su pokazali agresivne namere Izraela prema našoj zemlji

05.08.2021

13:24 >> 13:34

0

Autor: V. T.

Izvor: Tanjug

Aun je na Tviteru napisao i da su akcije susedne države direktna pretnja bezbednosti i stabilnosti

Predsednik Libana optužuje: Napadi su pokazali agresivne namere Izraela prema našoj zemlji
AP Photo/Hatem Moussa, File

Predsednik Libana Mišel Aun izjavio je danas da su izraelski vazdušni napadi prošle noći, prvi od 2006. godine, pokazali jačanje “agresivnih namera” Tel Aviva prema njegovoj zemlji.

Aun je na Tviteru napisao i da su napadi direktna pretnja bezbednosti i stabilnosti južnog Libana i da su u suprotnosti sa Rezolucijom Saveta bezbednosti, prenosi Rojters.

Pročitajte još

Izraelska vojska je potvrdila danas da su njeni avioni pogodili mesta za lansiranje raketa u Libanu kao odgovor na projektile upućene sa libanske teritorije na Izrael.

– U odgovoru na raketnu vatru, borbeni avioni pogodili su lokacije za lansiranje i infrastrukturu koja se koristi za terorizam u Libanu i sa kojih su rakete lansirane, kao i dodatne mete u oblasti koja je ranije korišćena za lansiranje projektila – saopštila je izraelska vojska.

U obraćanju na izraelskoj televiziji ministar odbrane Beni Ganc rekao je da je cilj napada bio da se pošalje poruka i da je jasno je da je on bio ograničen, ali da se nada da za udar većih razmera neće biti potrebe.

Mišel Aun; Dalati Nohra via AP

Televizija Al-Manar libanskog šiitskog pokreta Hezbolah saopštila je da su izraelski ratni avioni izveli dva napada u predgrađu libanskog grada Mahmudija, oko 12 kilometara od izraelske granice.

Tri rakete ispaljene su juče iz Libana na izraelsku teritoriju i izraelska vojska je uzvratila artiljerijskom vatrom, ali nije bilo informacija o šteti ili eventualnim žrtvama, kao ni preuzimanja odgovornosti za ovaj raketni udar na Izrael, a navodi se da je on izvršen sa područja južnog Libana, gde deluje šiitski pokret Hezbolah.

Pročitajte još

Granica dve države je uglavnom mirna otkako je Izrael 2006. godine vodio rat protiv Hezbolaha, ali manje palestinske frakcije u Libanu u prošlosti su sporadično vršile napade, uključujući i dve rakete lansirane prema Izraelu u julu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti