Stigla mu kazna, a on nema ni vozačku, ni auto! Čovek se šokirao kad mu je stigla koverta - radar ga snimio, ali to nije on

23.01.2024

23:07

0

Autor: M. Vu.

Tokom istrage se ispostavilo da je vlasnik automobila koji je snimio radar u Kaltenkirhenu čovek po imenu Julijan Vigold

Stigla mu kazna, a on nema ni vozačku, ni auto! Čovek se šokirao kad mu je stigla koverta - radar ga snimio, ali to nije on
Ilustracija - Copyright Profimedia

Tomas Vigold, 63, iz Berlina, bori se protiv novčane kazne za navodni saobraćajni prekršaj iz avgusta 2023. Časopis Feniks piše da nemački mediji javljaju da je muškarac dobio kaznu jer je 15. maja 2023. navodno vozio sedam kilometara na sat brže u Kaltenkirhenu, gradiću u Šlezvig-Holštajnu.

Kazna uopšte nije usmerena protiv njega, kaže stanovnik Berlina. Tada nije bio ni u Kaltenkirhenu, a nema ni auto. Odmah je podneo prijavu policiji i angažovao advokata.

Tokom istrage se ispostavilo da je vlasnik automobila koji je snimio radar u Kaltenkirhenu čovek po imenu Julijan Vigold - šef metalske građevinske firme u Kaltenkirhenu. Ali jedno je sigurno: ni on nije čovek na radarskoj fotografiji.

Pretražena na internetu
 

Julian Viegold je dobio novčanu kaznu, na koju se takođe žalio. Međutim, policija u Bad Segebergu nastavila je potragu za vozačem automobila koji je vozio prebrzo. Policajac je konačno potražio Viegoldovo ime na internetu.

Naišao je na ime Tomasa Vigolda iz Berlina. Pošto je Viegold novinar i stručnjak za odbrambenu politiku, na internetu ima mnogo njegovih fotografija. Na osnovu fotografija, policajac je bio siguran da je vozač iz Kaltenkirhena Vigold iz Berlina.

Nakon što je advokat policiji ukazao da njegovog klijenta nema na radarskoj fotografiji, policija nije popustila. Otkriveno je da su Viegold iz Šlezvig-Holštajna i Vigold iz Berlina navodno registrovani na istoj adresi.


Policija ni šest meseci od dobijanja obaveštenja o kazni nije priznala grešku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike