Ruski milioner i njegova supruga moguće žrtve avionske nesreće u Avganistanu

21.01.2024

22:24

0

Njih dvoje, prema nekim izveštajima, bili u avionu "falkon 10" kada je nestao sa radara u ruralnom delu pokrajine Badahšan, na severoistoku Avganistana, u subotu

Ruski milioner i njegova supruga moguće žrtve avionske nesreće u Avganistanu
Avionska nesreća - Copyright Profimedia

Strahuje se da su ruski milioner Anatolij Evsjukov (65) i njegova supruga Ana (64) poginuli kada je njihov avion udario u planinu u Avganistanu, piše Dejli mejl.

Britanski list navodi da su njih dvoje, prema nekim izveštajima, bili u avionu "falkon 10" kada je nestao sa radara u ruralnom delu pokrajine Badahšan, na severoistoku Avganistana, u subotu.

Dodaje se da se Ana ozbiljno razbolela tokom luksuznog letovanja na Tajlandu i da je krenula nazad u Rusiju na lečenje.

Njenog supruga i biznis partnera Anatolija odlikovao je ruski predsednik Vladimir Putin za "odvažan" rad u izgradnji ekonomije u regionu Rostov, gde je bio guverner.

 

 

Nakon što je Ana dobila nepoznatu infekciju, što je zahtevalo priključenje na respirator, njen suprug je iznajmio medicinski avion da je prebaci iz bolnice u Pataji, u Moskvu.

Njihovom sinu Vitaliju (41) nije bilo dozvoljeno da uđe u avion jer samo jedan pratilac pacijenta može da bude u letelici.

On je bio na redovnom letu za Moskvu, a onda je nakon sletanja čuo za tragediju.

Među ostalim žrtvama je Arkadij Gračev, bivši suprug Jekaterine Agapove, šefa kompanije koja je vlasnik aviona.

Veruje se da je njih troje među šest putnika koji su nastradali u padu "falkona 10".

 

 

Avion je sleteo na dopunu goriva u Indiji, ali prema ruskom mediju ''Šot'', pilot je prijavio probleme sa motorom i gorivom tokom preleta preko Avganistana.

Posada je obavestila kontrolu leta o problemu sa gorivom oko 19.05 po lokalnom vremenu u subotu i tražila je da sleti u Tadžikistan.

Jedan motor je otkazao u 19.19, a drugi deset minuta kasnije, kada je avion nestao sa radara u 19.30 po lokalnom vremena, na oko 55 kilometara od aerodroma Kulob u Tadžikistanu.

Avion je išao od Gaje u Indiji, ka Taškentu, u Uzbekistanu, pre nego što je trebalo da sleti na međunarodni aerodrom Žukovski u Moskvi.

Telegram kanal AviaSpotter identifikovao je ruski bračni par, zajedno sa članovima posade - Dmitrijem Beljakovom, Arkadijem Gračevom, Igorom Sivorotkinom i Pavelom Popovom - od kojih su dvoje bili bolničari.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike