Porodici poslali urnu i umrlicu da im je sin umro! Nekoliko nedelja kasnije pojavio se živ: "Ovde piše da si mrtav"

13.01.2024

21:38

0

Ispostavilo se da je urna puna pepela nepoznate osobe i zvanična umrlica poslata porodici Čejs

Porodici poslali urnu i umrlicu da im je sin umro! Nekoliko nedelja kasnije pojavio se živ: "Ovde piše da si mrtav"
Mladić proglašen mrtvim - Copyright Printscreen/Iks/@ABCNoticiasMX

Mladić iz Oregona, star 23 godine, koji je bio proglašen mrtvim, iznenada se pojavio nekoliko nedelja kasnije živ, nakon što su njegovoj porodici poslali urnu i umrlicu.

Na 11. septembar 2023, Tajler Čejs je proglašen mrtvim zbog predoziranja drogom nakon što je nekoliko meseci boravio u programima za oporavak.

Čejs je prethodno imao problema na ulici sa zloupotrebom supstanci i nije bio u kontaktu sa svojom porodicom godinama. U čudnom obrtu - Čejs je bio zbunjen kada je saznao da mu socijalna pomoć za hranu nije aktivna u oktobru jer je navodno "mrtav".

Otišao je u Odeljenje za ljudske usluge tražeći pomoć, a zbunjeni zaposleni su ga ispitivali i zahtevali da pokaže svoj ID jer su zapisi pokazivali da je 23-godišnjak mrtav.

"Rekli su mi: 'Možemo li videti tvoj ID?' Tako da sam im ga dao", rekao je Čejs. "Onda su izgledali jednako zbunjeni kao i ja, i rekli su: 'Ovde piše da si mrtav.'"

Čejs je bio šokiran zbog zabune, ali još uvek nije mogao da kontaktira svoju udaljenu porodicu.

Ispostavilo se da je urna puna pepela nepoznate osobe i zvanična umrlica poslata porodici Čejs.

 

 

Službenici su pronašli Čejs u centru za oporavak u Oregonu 19. decembra i priznali su da su napravili veliku grešku.

Čovek koji je verovatno ukrao Čejsov novčanik u centru za oporavak bio je osoba čije je mrtvo telo pripisano Portlandu.

Medicinski ispitivači su koristili privremenu identifikacionu karticu iz ukradenog novčanika kako bi utvrdili identitet preminulog - i prijavili Čejs kao mrtvog.

 

 

"Tako su našli papirni ID mene koji je izbrisan i sve, i rekli su 'to je Tajler Čejs', pa su ga prijavili kao mene", rekao je Čejs.

"A zatim su obavestili porodicu kao što nalaže protokol." "Duboko nam je žao što se dogodila ova nesporazum," rekao je portparol okruga u saopštenju. "Do nesporazuma je došlo jer je preminula osoba nosila novčanik gospodina Tajler Čejs i njegovu privremenu vozačku dozvolu države Oregon."

Dramatična greška inspirisala je promene u protokolima za proglašavanje ljudi mrtvim od strane Medicinskog ispitivačkog ureda okruga Multnomah.

"Ubuduće, sve osobe koje budu pronađene sa privremenom državnom identifikacionom karticom takođe moraju dostaviti otiske prstiju radi pozitivne identifikacije, kako bismo osigurali da se ovo više nikada neće desiti", navodi se u saopštenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike