Mladić prosuo na cimera šerpu vrelog ulja: Hteo da bude uhapšen, novac za kiriju potrošio na drogu, nije imao gde da živi

11.01.2024

16:13

0

Čak je, kako je ispričao u policiji, razmatrao i ideju masovnog ubistva

Mladić prosuo na cimera šerpu vrelog ulja: Hteo da bude uhapšen, novac za kiriju potrošio na drogu, nije imao gde da živi
Copyright Profimedia

Ivan Bonaparte, stanovnik Istočnog Londona, osuđen je na šest godina zatvora zbog brutalnog napada na svog cimera i planiranja masovnog ubistva, saopšteno je iz suda.

Motiv za ovaj nasilni čin proizlazi iz Ivanove očajničke potrebe za krovom nad glavom, jer je sav prihod od kirije potrošio na drogu.

Incident se dogodio u julu prošle godine, kada je Ivan u naletu besa bacio šerpu ključalog ulja na svog cimera, Danijela, koji je zadobio ozbiljne opekotine opasne po život dok je okrenut leđima spremao večeru.

Odmah nakon napada izašao je napolje i tražio od gazde da zove hitnu pomoć i policiju.

Samo četrdesetak minuta nakon napada Ivan se predao policiji, priznavši zločin i otkrivši da poseduje i čekić.

- Kad sam krenuo da dižem šerpu, srce mi je zadrhtalo jer sam znao šta ću da uradim. Znao sam da ću da mu napravim velike opekotine i ožiljke - rekao je on.

Ovo nije prvi put da je Ivan bio uključen u nasilje, budući da je prethodno prijavljivan zbog pretnji bivšem cimeru i drugih napada, uz zabrane prilaska.

Tokom policijskog ispitivanja Ivan je otkrio da je bio depresivan zbog gubitka posla i straha da će ostati bez krova nad glavom. Izjavio je da je šerpu s ključalim uljem namerno bacio kako bi dobio dugu zatvorsku kaznu i pomoć države. Čak je razmatrao i ideju masovnog ubistva, priznavši da je ovaj incident pokazao njegovu sposobnost za opasna dela.

Žrtva, Danijel, pretrpela je teške povrede, uključujući opekotine na deset odsto tela. Lekari su morali da izvedu presađivanje kože, a Danijel se i dalje suočava s rizikom od opasnih infekcija. On je priznao da je zbunjen zbog motivima napada, ali da je bio svestan Ivanove agresivnosti i nepredvidivosti.

Ivanov advokat je izjavio da se njegov klijent duboko kaje zbog svojih postupaka, navodeći da je Ivan, suočen s nedostatkom sredstava, redovno trošio velike sume novca na drogu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike