Drama u Ekvadoru: Upali naoružani u program uživo i uzeli voditelje za taoce! (VIDEO)

09.01.2024

21:15

0

Navodno su odjeknuli i pucnji

Drama u Ekvadoru: Upali naoružani u program uživo i uzeli voditelje za taoce! (VIDEO)
Upad na televiziju u Ekvadoru - Copyright Prinstacreen Twitter/online_shogun

Naoružani napadač je upao u program na nacionalnoj televiziji tokom popularne emisije u Ekvadoru i uzeo voditelje kao taoce.

Incident se dogodio u studiju TC Television, javio je El Universo.

Navodno su odjeknuli i pucnji, a neki od članova osobalja su odvedeni iz prostorije koja se snimala.

Otmičari su se u programu mogli videti sa maramama i kapuljačama, a zaposlene na televiziji su naterali da legnu na pod.

Voditelj je, po svemu sudeći, ostao priseban i pokušao je da smiri napadače.

"Specijalizovane jedinice" policije reagovale su na hitan slučaj, saopštila je Nacionalna policija Ekvadora na svom zvaničnom nalogu na Iksu. Za sada nije poznato ima li povređenih ili mrtvih.

Prenos uživo, koji je na kraju prekinut, pokazao je osoblje koje se gura na podu studija u Gvajakilu, a moglo se čuti kako neko u direktnom prenosu viče "nema policije".

Ovaj incident se dogodio nakon kidnapovanja najmanje sedam policajaca i serije eksplozija, a dan nakon što je predsednik Danijel Noboa proglasio vanredno stanje.

Podsetimo, jedan od najozloglašenijih vođa narko-kartela u ovoj zemlji pobegao je iz zatvora u nedelju, a ovo mu je već drugo bekstvo, računajući ono iz 2013. godine.

Ekvadorski tužioci su odmah podigli optužnicu protiv dvojice čuvara zbog sumnje da su učestvovali u ovom bekstvu. Vođa grupe Los Čoneros (Los Choneros) Hose Adolfo Macijas nestao je iz ekvadorskog zatvora u kom je bio od 2011. godine, a gde je služio 34-godišnju kaznu zbog trgovine narkoticima i ubistva.

Vanredno stanje je na snazi 60 dana od objave, a predsednik je obećao narodu da će se suočiti sa kriminalom u zatvorima kako bi opet "obezbedio mir svim Ekvadorcima". Vanredno stanje će omogućiti vlastima da suspenduju prava građana i pošalju vojsku u zatvore.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike