Lice volonterke Katerine Jonadiju pokazuje sav užas požara u Grčkoj: Hrabroj ženi se divi ceo svet (FOTO)

07.08.2021

15:05 >> 15:31

0

Podvig, agonija i hrabrost vide se na fotografijama koje prikazuju lice Katerine Jonadiju poreklom sa Krita

Lice volonterke Katerine Jonadiju pokazuje sav užas požara u Grčkoj: Hrabroj ženi se divi ceo svet (FOTO)
Copyright Privatna arhiva

Među mnogobrojnim fotografijama požara u Grčkoj, čitavih spaljenih područja, gradova u dimu i turista koji se na brodovima sklanjaju od vatre koja preti da proguta i drevne helenske hramove, izdvaja se jedno lice. Lice Katerine Jonadiju, volonterke koja je rame uz rame sa profesionalnim vatrogascima na prvoj liniji odbrane.

Podvig, agonija i hrabrost vide se na fotografijama koje prikazuju lice Katerine Jonadiju poreklom sa Krita, a koje su se poslednjih dana proširile društvenim mrežama jednako brzo kao i požar na Atici.

Volontira već osam godina, a na tome, kaže, može da zahvali “principima na kojima je vaspitavana”. Sa požarima se borila i prošle godine u Anavisosu.

Za grčke medije je ispričala da izraz na njenom licu pokazuje šta, u trenucima dok se bore sa vatrom, oseća dok gleda kako netaknuti deo prirode odjednom nestaje u požaru.

Pročitajte još:

-Moram da priznam da nisam bila uplašena ni minut, zato što sam znala da su tu moje kolege i da fantastično sarađujemo. Dala sam sve od sebe, zato što sam znala da oni neće ostaviti mene i da je neću ostaviti njih – rekla je je Katerine Jonadiju.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike