Moskva poručila Kijevu: Uzalud se nadate izolaciji Rusije - svet je umoran od zapadnog jarma

02.01.2024

22:41

0

Zaharova je podsetila da je Rusija 1. januara 2024. godine preuzela predsedavanje u BRIKS koji sada ima pet članica više

Moskva poručila Kijevu: Uzalud se nadate izolaciji Rusije - svet je umoran od zapadnog jarma
Kremlj - Copyright Profimedia

Niko neće izolovati ruske diplomate, svet je umoran od jarma nelegalnih sankcija, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je obratila pažnju na izjavu ministra spoljnih poslova Ukrajine Dmitrija Kulebe - on je izneo pet koraka koje zapadne zemlje treba da preduzmu „zarad pobede Ukrajine“. Među njima je i zahtev da se „izoluju ruske diplomate u prestonicama i međunarodnim organizacijama“.

- Prosjače krvavih ruku, zapamti: ruske diplomate niko neće izolovati. Svet je umoran od jarma nezakonitih sankcija i bolesnih ambicija uske grupe zapadnih režima - poručila je ona.

Ona je podsetila da je Rusija 1. januara 2024. godine preuzela predsedavanje u BRIKS koji sada ima pet članica više.

- Imamo velike, grandiozne planove tokom predsedavanja u BRIKS… A što se tiče međunarodnih organizacija, u njima ne samo da ćemo braniti svoju poziciju, nego ćemo se boriti i da sačuvamo duh tih struktura koje su danas izložene varvarskom napadu zapadnih liberalnih diktatura - istakla je Zaharova.

Što se tiče bilateralnih odnosa, ona je napomenula da će ih Rusija razvijati sa svima onima koji poštuju međunarodno-pravne principe i koji su spremni za ravnopravnu i uzajamno korisnu saradnju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike