Toni Bler posrednik između Izraela i arapskih zemalja posle rata u Gazi?

31.12.2023

21:45

0

Bivši britanski premije je boravio u Izraelu prošle nedelje i susreo se sa premijerom Benjaminom Netanjahuom i članom ratnog kabineta Benijem Gancom

Toni Bler posrednik između Izraela i arapskih zemalja posle rata u Gazi?
profimedia-0650053718 - Copyright Profimedia

Bivši britanski premijer Toni Bler bi navodno mogao da bude posrednik između Tel Aviva i umerenih arapskih zemalja u periodu nakon rata u Gazi u, kako navodi Tajms of Izrael, ''kontroverznom izraelskom cilju da ostale zemlje prime Palestince koji napuste Pojas''.


Bler je boravio u Izraelu prošle nedelje i susreo se sa premijerom Benjaminom Netanjahuom i članom ratnog kabineta Benijem Gancom, preneo je Kanal 12.

U izveštaju se navodi da, ukoliko se plan ostvari, Bler bi bio na čelu nadgedanja zemalja koje bi mogle da prime izbeglice iz Gaze.
AP Photo/Hatem Ali
 

Izraelska vlada tek treba da razgovara o sudbini Gaze nakon rata koji je u toku, pošto je Netanijahu odložio planirane razgovore iz, kako se navodi, straha da će izazvati koalicionu krizu.

Krajnje desničarske partije zagovaraju preseljavanje delova Pojasa i ohrabrivanje Palestinaca da napuste enklavu, usput odlučno odbiajući da Gazom vlada Palestinska samouprava.

Ovakav stav postavlja izraelsku vladu u nesuglasje sa zahtevima iz SAD i ostalim međunarodnim saveznicima.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike