Nešto se ostvarilo, ali većina ne: Šta je Baba Vanga predvidela za 2023. godinu

23.12.2023

15:08

0

Samo jednu stvar je pogodila

Nešto se ostvarilo, ali većina ne: Šta je Baba Vanga predvidela za 2023. godinu
Copyright Printscreen Youtube

Pokojna bugarska proročica Vangelija Pandeva Gušterova, inače poznata kao Baba Vanga, popularna je i danas jer su se mnoga njena predviđanja ostvarila.

Priča se da je ona prorekla ubistvo Indire Gandi 1984. i izbor Afroamerikanca za 44. predsednika SAD, a njene vizije su, prema pričama, toliko jake da su u 85 odsto slučajeva tačne.

Veruje se da je Baba Vanga, takođe poznat kao Nostradamus Balkana, dobila svoje moći nakon što je izgubila vid tokom smrtonosne oluje kada je bila dete.

Odani učenici vidovnjake preuzeli su na sebe da prenesu njena proročanstva, jer o njima nema pisanog zapisa, ali se čini da se većina njenih proročanstava za 2023. nije ostvarila.

U čemu je pogrešila

Dizajnirane bebe

Pričalo se da je predvidela pojavu takozvanih „dizajniranih beba“ koje se uzgajaju u laboratorijama, pri čemu roditelji mogu da biraju njihove fizičke osobine.

Profimedia
 

U decembru 2022. godine, biotehnolog Hashem Al Gaili objavio je 8-minutni video koji predstavlja laboratoriju koja je navodno sposobna da „inkubira do 30.000 laboratorijskih beba godišnje“. Projekat, nazvan Ectolife, još nije zaživeo, ali oni koji su zabrinuti zbog genetskog inženjeringa imaju razloga da budu zabrinuti zbog hipotetičke ponude „Elitnog paketa“ ustanove, koji omogućava budućim roditeljima da „uređuju bilo koju osobina bebe kroz širok spektar više od 300 gena".

Međutim, Baba Vangino predviđanje nije sasvim tačno.

Razorna nuklearna katastrofa

Takođe se kaže da je Baba predvidela veliku eksploziju nuklearne elektrane 2023. godine koja će dovesti do taloženja toksičnih oblaka nad Azijom.

Srećom, u 2023. nije bilo takvog događaja, ali je ostalo još nekoliko dana da se ovo ostvari.

Profimedia
 

Kako se klimatska kriza produbljuje, "toksični oblaci", iako ne nuklearni, već obavijaju neke delove Azije. Na primer, gust smog koji naučnici opisuju kao „nuklearnu zimu“ nadvija se nad Čongkingom u Kini.

Šta je pogodila

Opasna solarna oluja

Baba Vanga je verovala da će solarna oluja pogoditi Zemlju. Solarne oluje nastaju kada poremećaji na Suncu emituju sunčeve baklje i velike oblake visoko magnetizovane plazme, ometajući magnetno polje Zemlje.

Solarna oluja pogodila je Zemlju početkom decembra, uzrokujući fluktuacije radija, interneta i GPS-a, ali nije dugo trajala i prošla je skoro neopaženo.

U zasebnom tekstu možete pročitati šta je Vanga predvidela za 2024. godinu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike