Dečak (10) umro dok je palio novogodišnju rasvetu u kući: Otac pokušavao da ga oživi dok ne stigne hitna pomoć, ali mu nije bilo spasa

05.12.2023

15:03

0

Lekari su pokušali na razne načine da ga spasu, ali su na kraju proglasili smrt

Dečak (10) umro dok je palio novogodišnju rasvetu u kući: Otac pokušavao da ga oživi dok ne stigne hitna pomoć, ali mu nije bilo spasa
Copyright Profimedia

Desetogodišnji dečak Augusto Dalmaz Bonata iz Brazila stradao je od strujnog udara dok je pokušavao da upali novogodišnju rasvetu u porodičnoj kući.

Otac je pronašao dečaka bez svesti i, uprkos šoku, brzo je reagovao, pozvao hitnu pomoć i pružio mu prvu pomoć sve dok nisu stigli medicinski radnici.

Hitna pomoć je prevezla Augusta u bolnicu, gde su lekari pokušali na sve načine da ga spasu, ali je on proglašen mrtvim u subotu ujutru na odeljenju intenzivne nege.

Sestra Karolina Dalmaz, koja je bila prisutna i pokušala da pruži prvu pomoć bratu, ispričala je da se Augusto radovao dolasku Nove godine i Božića zbog dekoracija koje su krasile dom.

Augustova smrt teško je pala porodici, posebno jer je pre nekoliko nedelja preminuo i deda dečaka.

Dečak je već sahranjen, a majka se od njega oprostila potresnim rečima.

- Napustio nas je moj dečak, srce mi se kida od ovog bola. Nema reči koje mogu da opišu ovu tugu. Idi svojim putem sa Bogom, sine moj. Doneo si mi radost i nezaboravne trenutke - rekla je ona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike