Amerikanka tužila princa Endrua za seksualno zlostavljanje: Epstajn je podvodio vojvodi od Jorka

10.08.2021

07:37 >> 07:42

0

U tužbi se navodi da ju je vojvoda od Jorka tri puta prisilio na seksualni odnos

Amerikanka tužila princa Endrua za seksualno zlostavljanje: Epstajn je podvodio vojvodi od Jorka
princ Endru - Copyright Profimedia

Amerikanka Virdžinija Džufri, koja tvrdi da je sa 17 godina dovedena u Veliku Britaniju gde je bila primorana na seksualni odnos sa vojvodom od Jorka, princom Endruom, podnela je tužbu pred sudom u Njujorku tvrdeći da ju princ zlostavljao.

Džufri, koja je jedna od žrtava osuđenog seksualnog prestupnika i njujorškog multimilionera i bankara Džefrija Epstajna, tvrdi da ju je princ Endru seksualno napao u Londonu i SAD, što sin britanske kraljice Elizabete uporno negira.

Pročitajte još

Njena tužba pred sudom u Njujorku poziva se na Zakon o žrtvama dece iz 2019, koji je proširio prava žrtava da tuže zlostavljače zbog navoda koji su zastareli tokom jednogodišnjeg perioda, ali je taj rok produžen do 14. avgusta ove godine zbog pandemije kovid 19.

U tužbi se navodi da je vojvoda od Jorka tri puta prisilio na seksualni odnos Džufri, koja se tada zvala Virdžinija Roberts, u londonskoj kući Epstajnove saradnice Gilejn Maksvel, i u njegovim kućama na Menhetnu i na Devičanskim ostrvima.

Govoreći o njenim optužbama za seksualno zlostavljanje 2019. godine, princ Endru je rekao da se to nikada nije dogodilo i da se ne seća da je sa njom imao bilo kakav susret.

Princ je ranije saopštio i da žali zbog povezanosti sa američkim finansijerom, koji je prema zvaničnim izveštajima počinio samoubistvo u zatvoru dok je iščekivao početak suđenja za podvođenje i seksualno iskorišćavanje devojaka, i da se duboko saoseća sa Epstajnovim žrtvama.

Pročitajte još

Fond za odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja Džefrija Epstajna saopštio je u nedelju da je okončao rad, isplativši odštete za 150 osoba u vrednosti od 121 miliona američkih dolara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike