Veliki požar guta višespratnicu: Vatrogasci u Buenos Ajresu se bore protiv stihije, u zgradi još ima ljudi, kruže dramatični snimci (VIDEO)

12.12.2023

19:11

0

Kvar na električnim instalacijama izazvao je snažnu eksploziju koja je razbuktala plamen

Veliki požar guta višespratnicu: Vatrogasci u Buenos Ajresu se bore protiv stihije, u zgradi još ima ljudi, kruže dramatični snimci (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko

Veliki požar izbio je malo pre podneva u višespratnici u samom srcu argentinske prestonice Buenos Ajresa.

Vatrogasci pokušavaju da spasu ljude zarobljene na višim spratovima zgrade koja plamti, prema izveštaju infobae.com.

 

 

Vatra se proširila u poslovno-stambenoj zgradi, nedaleko od Ministarstva rada Argentine. Na mesto nesreće su stigli Specijalna savezna spasilačka brigada i gradski vatrogasci, koji su se borili sa vatrom.

 

 

Prema informacijama koje su prikupili policijski izvori, brojni pozivi hitnim službama stigli su iz zgrade tačno u 11.37.

Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko
 

 

Spasioci koji su stigli na mesta događaja brzo su utvrdili da je požar zahvatio šesti i sedmi sprat zgrade i da je prouzrokovan kvarom na električnim instalacijama koji je izazvao snažnu eksploziju.

Dok jedna grupa vatrogasaca gasi požar, druga grupa traga za eventualno povređenim osobama jer su svedoci potvrdili da su videli ljude na terasi zgrade u trenutku izbijanja požara.

 

 

S obzirom na veličinu požara, sve bolnice u Buenos Ajresu stavljene su pod crvenu uzbunu. Hitna pomoć je već pružena 34 osobe koje su primile kiseonik, dok je 28 osoba prebačeno u različite domove zdravlja zbog udisanja dima i gušenja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike