Osuđivani ubica stočićem ubio komšinicu: Tukao je do smrti, krvi bilo i po plafonu!

05.12.2023

20:21

0

Priznao je samo krađu, ali ne i napad

Osuđivani ubica stočićem ubio komšinicu: Tukao je do smrti, krvi bilo i po plafonu!
Copyright Nottinghamshire Police

Dvostruki ubica koji je pušten na slobodu pre šest godina ubio je još jednu osobu, ovog puta stočićem, koji je upotrebio da pretuče svoju stariju komšinicu do smrti, toliko krvnički je udarajući da su i na njenom plafonu ostale mrlje od krvi, čulo se na suđenju za ubistvo.

Lorens Birton negirao je da je ubio 73-godišnju Polin Kvin. Ovaj 63-godišnjak je ubio dve starije sestre 1996. godine i pušten je na slobodu 2017. godine, ali je sledeće godine vraćen u zatvor zbog „nepostupanja“ u vezi sa zloupotrebom droga i alkohola, rečeno je porotnicima.

Potom je ponovo pušten u maju 2020. i nakon „zabrinutosti zbog njegove povezanosti sa određenim pojedincima“ u novembru te godine ponuđen mu je bungalov pored iznajmljene gradske imovine gospođe Kvin u Rejton Spuru, u britanskom gradu Voksopu.

- Činjenica je da je nešto posle četiri sata popodne u utorak, 9. novembra 2021, optuženi Lorens Birton ubio stariju damu po imenu Paulin Kuin u njenoj kući - rekao je tužilac Džon Kameg KC poroti u Krunskom sudu u Notingemu.

- Naš slučaj je da nasilni način Polinine smrti ne ostavlja mesta sumnji u to da li je nameravao da je ubije. Ono što je neobično u ovom slučaju jeste da optuženi priznaje da je ubio pokojnicu. Ono što je uradio nije u pitanju. Vi ćete odlučiti da li je on u to vreme imao smanjenu odgovornost ili ne - dodao je.

Rekavši da se porotnici mogu osećati uznemireno zbog dokaza i pozivajući ih da ne dozvole emocijama da pomute njihovu rasuđivanje, Kameg je rekao da mrlje od krvi na plafonu i zidovima u kući Kvinove, kao i prelomi lobanje i lica, dokazuju „visceralnu“ prirodu napada na nju.

Kameg je poroti pokazao trodimenzionalni model lobanje koji rekonstruiše povrede koje je zadobila Kvinova, za koje se tvrdi da su rezultat najmanje deset udaraca u glavu i četiri u ostatak tela. Bezbednosna kamera snimila je Birtona, koji se odvezao u automobilu svoje žrtve, kako hoda po tom području, a jasno se vidi da je bio staložen, trezan, miran i pribran u periodu nakon ubistva, rekao je Kameg.

Birton negira ubistvo, ali je priznao optužbu za krađu. Suđenje se nastavlja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike