Drama dečaka koji je jedini preživeo pad žičare u Italiji: Dve porodice se bore za starateljstvo

12.08.2021

09:47 >> 10:07

0

Petogodišnjem Ejtanu cela porodica stradala je u nesreći krajem maja ove godine

Drama dečaka koji je jedini preživeo pad žičare u Italiji: Dve porodice se bore za starateljstvo
Copyright Printscreen Facebook/Amit Biran

Dve porodice bore se za starateljstvo nad petogodišnjim dečakom Ejtanom, jedinim koji je preživeo pad kabine žičare u Italiji.

Do nesreće je došlo krajem maja na brdu Motarone, u blizini jezera Mađore, u Pijemontu, a u tragediji je poginulo 13 osoba, među kojima oba roditelja i sestra dečaka Ejtana, koji je jedini preživeo.

Tetka po majci, Gali Peri, koja živi u Izraelu, pokrenula je sudski postupak da se starateljstvo nad dečakom dodeli porodici koja živi u Izraelu, kao i zahtev za usvajanje dečaka.

Advokat izraelske tetke tvrdi da je Eitan “kidnapovan i da je sada u rukama očevih rođaka koji nikada nisu bili u bliskim odnosima sa porodicom”.

Profimedia

Nakon nesreće starateljstvo nad dečakom sudski je dodeljeno tetki po ocu Kristini Pagani, koja je putem svog advokata izjavila da je “šokirana nerealnim zahtevima izraelskog dela porodice dečaka, koji je izvan svakog konteksta”.

– Žalosna je logika onih koji žele da odvedu dečaka iz Italije u zemlju koja je za njega potpuno strana – rekao je advokat italijanskog dela porodice.

Predsednik jevrejske zajednice u Milanu Milo Hasbani izjavio je za medije da dečakovi rođaci po majci smatraju da on treba da bude odgojen u Izraelu.

Pročitajte još

U međuvremenu petogodišnjak se oporavlja, a nedavno je bio u bolnici da bi mu skinuli gips sa delova tela koji su bili polomljeni u nesreći.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike