Bivši lekar Bele kuće: Bajden ne može da obavlja svoj posao, kognitivne funkcije mu brzo propadaju

28.11.2023

12:53

0

Autor: N.P.

Bajden je pre nekoliko dana napunio 81. godinu

Bivši lekar Bele kuće: Bajden ne može da obavlja svoj posao, kognitivne funkcije mu brzo propadaju
Američki predsednik Džo Bajden - Copyright AP Photo/Andrew Harnik

Nekadašnji lekar Bele kuće i republikanski kongresmen Rori Džekson tvrdi da američki predsednik Džo Bajden nije sposoban da obavlja svoju funkciju "zbog kognitivnog pada koji se dešava veoma brzo".

On sumnja da Bajden može normalno fizički i mentalno da funkcioniše pogotovo ako se ima u vidu da se kandidovao za još jedan mandat.

Podsetimo, predsednički izbori u SAD se održavaju u novembru 2024, a Bajden je pre nekoliko dana napunio 81. godinu.

- Vodio sam računa o tri predsednika, tako da iz prve ruke znam šta je potrebno da se bude šef države i vrhovni komandant. To je zahtevan posao, mentalno i fizički. Ovaj čovek to ne može da radi. Svakog dana nam pokazuje da ne može da obavlja svoj posao, a biće samo još gore - rekao je Džekson.

AP Photo/Andrew Harnik
Bajden je u junu pao na bini

Kako je dodao, "neverovatno je koliko je nazadovao tokom svog mandata".

- Mi ne možemo da dopustimo da on sedi u Beloj kući do kraja mandata i još četiri godine. Već nas sve stavlja u dovoljno veliki rizik - istakao je.

Republikanac je pomenuo i brojne probleme koji muče SAD, od ekonomskih pitanja do migrantske krize na granici sa Meksikom.

- Pogledajte sve ratove u koje se uvlačimo. To su stvari koje se ne bi dogodilo da je Donald Tramp na vlasti, naši neprijatelji nas se više plaše. Ne poštuju nas, a saveznici nam ne veruju, a sve se to događa jer u Beloj kući ne sedi rukovodstvo koje nam je potrebno - rekao je.

Džekson smatra da neko iz Bajdenovih bliskih krugova treba da istupi i postara se da predsednik bude svestan svojih problema.

- Mora da ode radi bezbednosti naše zemlje - izjavio je.

Inače, Bajden važi za "mašinu za pravljenje gafova" i nije poznat samo po padovima, zbunjenosti u javnosti nego i po brojnim lapsusima i "improvizaciji" tokom obraćanja medijima.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike