Medvedev: Zapad već priznao da su Krim i Donbas Rusija, sledeći je Kijev

12.11.2023

14:26

0

Autor: N.P.

Još jedno obraćanje ruskog političara na Telegramu

Medvedev: Zapad već priznao da su Krim i Donbas Rusija, sledeći je Kijev
Dmitrij Medvedev - Copyright AP Photo/STR

Ideje koje se pokreću u Evropi da se Ukrajina primi u NATO bez Krima i Donbasa znače da ove teritorije, po njihovom shvatanju, više nisu Ukrajina, napisao je zamenik šefa ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev na svom Telegramu.

- Evropa kipi. Na ulicama stotine hiljada ljudi protestuje protiv cinične zapadne podrške nasilju u Gazi. Pod plaštom velikog krvoprolića na Bliskom istoku, neki sadašnji i bivši zvaničnici NATO polako šire nove ideje o Ukrajini. Kažu, treba je primiti u Alijansu, ali bez Krima i Donbasa. Izgleda, ove teritorije, po njihovom mišljenju, definitivno nisu Ukrajina. Nije loše, ali je važno da se ide dalje. Treba priznati i da Odesa, Nikolajev, Kijev, praktično sve ostalo – više nisu Ukrajina - primetio je Medvedev.

Prema njegovim rečima, bivši i sadašnji predstavnici Alijanse moraju da preduzmu samo tri koraka da bi videli očigledno: ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, koji ne izlazi na izbore, „nije predsednik, već uzurpator“; Ukrajinski jezik - „nije jezik, već narečje“; Ukrajina „nije država, već veštački sabrane teritorije“.

- Šta onda prihvatiti u NATO, pitate se. Pa, možete prihvatiti grad Lemberg sa okolinom (još uvek Lavovska oblast), ako tamo baš budu insistirali - napisao je Medvedev.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike