Direktor bolnice Al Šifa: Izrael vodi "rat protiv bolnica", ispred mene je stotinu mrtvih tela

10.11.2023

22:45

0

Autor: M. Vu.

„Bolesni i ranjeni su svuda po bolničkim hodnicima i ne možemo da izvodimo hirurške operacije“, rekao je Muhamed Abu Salmija

Direktor bolnice Al Šifa: Izrael vodi "rat protiv bolnica", ispred mene je stotinu mrtvih tela
Copyright AP Photo/Fatima Shbair

Šef medicinskog kompleksa Al Šifa je današnje napade na bolnicu na čijem je čelu, kao i na nekoliko drugih, okarakterisao kao "rat protiv bolnica", dodajući da je to "tragično u svakom smislu te reči".

„Bolesni i ranjeni su svuda po bolničkim hodnicima i ne možemo da izvodimo hirurške operacije“, rekao je Muhamed Abu Salmija za Al Džaziru.

„Ne možemo da nađemo krevet da stavimo žrtve“, dodao je on. „Donosimo teške odluke koga da spasemo, a koga da pustimo da umre... Dok ovo govorim, ispred mene je stotinu mrtvih tela.

 

 

Abu Salmija je rekao da su u funkciji samo četiri odeljenja bolnice: jedinica intenzivne nege, neonatalna jedinica, operaciona sala i jedinica za dijalizu.

„Ova odeljenja ne mogu da funkcionišu bez struje“, rekao je on. „Hitno nam je potrebno gorivo da bi ove ključne jedinice nastavile da rade. Hiljade života visi o koncu. Ovo je ratni zločin.”

 

 

On je dodao da se u bolnici nalaze hiljade prognanih Palestinaca koji nemaju ni hrane ni vode i izrazio bojazan da će Izrael bombardovati bolnicu.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike