Planirali državni udar? Policija upala u redakciju novina koje su predsednika Nikaragve nazvale diktatorom

14.08.2021

15:06 >> 15:07

0

U budućnosti će objavljivati samo digitalne sadržaje jer su ih vlasti primorale da prestanu da objavljuju štampano izdanje

Planirali državni udar? Policija upala u redakciju novina koje su predsednika Nikaragve nazvale diktatorom
Copyright Danijel Ortega; Tanjug/AP Photo/Alfredo Zuniga, File

Policija u Nikaragvi izvršila je pretres kancelarije “Prense”, jedinog nacionalnog lista, nakon što je vlada predsednika Danijela Ortege pokrenula istragu o navodnim carinskim prevarama i pranja novca tog lista.

“Prensa” je Ortegu u više navrata nazvala “diktatorom” nakon što su njegove snage bezbednosti 2018. godine ugušile talas protesta u kojim je poginulo 326 ljudi, piše Rojters.

Danijel Ortega i Rosario Muriljo; AP Photo/Alfredo Zuniga, File

U četvrtak je “Prensa”, koja postoji 95 godina, objavila da će objavljivati u budućnosti samo digitalne sadržaje jer su ih vlasti primorale da prestanu da objavljuju štampano izdanje.

Glavni urednik “Prense” Eduardo Enrikes rekao je da su policajci izvršili pretres kancelarija i zabranili zaposlenima upotrebu mobilnih telefona.

Ortega, koji vlada Nikaragvom od 2007. godine, rekao je da njegova administracija hapsi kriminalce koji su planirali državni udar.

Pročitajte još

– Nacionalna policija pokrenula je istragu protiv “Prense” i njenih direktora za carinske prevare i pranja novca – navodi se u saopštenju policije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike