Tinejdžerka nastradala zbog hidžaba: Moždana smrt devojke nakon sukoba sa iranskom policijom

22.10.2023

14:21

0

Iranske vlasti su demantovale tvrdnje grupe za ljudska prava da je šesnaestogodišnja djevojka povređena 1. oktobra u konfrontaciji sa policajcima koji su provodili propis o obaveznom islamskom kodeksu oblačenja u metrou u Teheranu

Tinejdžerka nastradala zbog hidžaba: Moždana smrt devojke nakon sukoba sa iranskom policijom
Ilustracija - Copyright Profimedia

Iranska tinejdžerka Armita Geravand, koja je ranije ovog meseca pala u komu nakon navodnog susreta sa policajcima zbog kršenja zakona o hidžabu, doživela je "moždanu smrt", javili su danas iranski državni mediji.

- Praćenje najnovijeg zdravstvenog stanja Armite Geravand pokazuje da je njeno stanje moždane smrti izvesno uprkos naporima koje ulaže medicinsko osoblje - javila je Novinska mreža Islamske Republike Iran.

 

 

Iranske vlasti su demantovale tvrdnje grupe za ljudska prava da je šesnaestogodišnja djevojka povređena 1. oktobra u konfrontaciji sa policajcima koji su provodili propis o obaveznom islamskom kodeksu oblačenja u metrou u Teheranu.

Zvaničnici su negirali da je devojka pretučena i objavili da se ona onesvestila, podseća Bi-Bi-Si.

Informacije o Geravandovoj mogle bi da ožive proteste širom zemlje izazvane smrću Kurdkinje iz Irana Mahse Amini prošle godine, koja je u 22. godini preminula u pritvoru policije za moral.

Ona je privedena zbog nepravilnog nošenja tradicionalne marame. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike