Hamas objavio prvi snimak talaca: Devojka rekla da su joj pružili lekarsku pomoć, želi da bude puštena što pre (VIDEO)

17.10.2023

09:30

0

Hamas je istakao da će oteti Izraelci biti pušteni "kada okolnosti dozvole"

Hamas objavio prvi snimak talaca: Devojka rekla da su joj pružili lekarsku pomoć, želi da bude puštena što pre (VIDEO)
Miu Šem su oteli pripadnici Hamasa - Copyright Youtube/FOX 10 Phoenix

Islamistička militantna grupa Hamas objavila je snimak koji prikazuje devojku koju su kidnapovali tokom razornog napada na Izrael 7. oktobra

Devojka, čiju povređenu ruku pokazuje neidentifikovani medicinski radnik, predstavila se kao 21-godišnja Mia Šem. Poručila je da joj je pružena lekarska pomoći  zatražila je da bude vraćena porodici što je pre moguće.

Predstavnica njene familije, koja je bila među članovima porodica kidnapovanih francuskih državljana, koji su prošle nedelje apelovali na predsednika Emanuela Makrona da pomogne u njihovom oslobađanju, potvrdila je njen identitet Rojtersu.

Najmanje 199 Izraelaca i stranaca zarobili su napadači Hamasa u napadu u kojem je ubijeno 1.300 ljudi, što je najveći broj mrtvih u jednom danu u 75-godišnjoj istoriji Izraela.

Izraelska vojska izdala je saopštenje u kojem se navodi da je u stalnom kontaktu sa porodicom Šem i da osuđuje Hamas kao "ubilačku terorističku organizaciju". 

Rečeno je da Izrael koristi "sve obaveštajne i operativne mere" za povratak zarobljenika.

Youtube/FOX 10 Phoenix
Može se videti da je otetoj devojci povređena ruka

- U snimku Hamas pokušava da sebe prikaže kao humanu organizaciju, a odgovoran je za ubistva i otmice beba, žena, dece i staraca - navodi se u saopštenju izraelske vojske.

Ranije je Hamasovo naoružano krilo saopštilo da su strani državljani kidnapovani 7. oktobra „gosti“ koji će biti pušteni „kada okolnosti dozvole“.
 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike