Izrael gađao Siriju: Rakete padale po "neodređenoj vojnoj poziciji"

18.08.2021

23:54 >> 11:24

0

Autor: A. B.

Izrael je tokom godina izvršio stotine raketnih i vazdušnih udara na vojne položaje proiranskih frakcija u ratom razorenoj Siriji

Izrael gađao Siriju: Rakete padale po "neodređenoj vojnoj poziciji"
Američke rakete za protivvazdušnu odbranu; AP Photo

Sirijski državni mediji preneli su da je Izrael danas izveo raketni napad na jug Sirije ciljajući “neodređenu vojnu poziciju”, ali iz Izraela nije bilo direktnih komentara te informacije.

U izveštaju nije precizirano da li je bilo žrtava, ali se navodi da su dve rakete ispaljene prema vojnom položaju u blizini grada Kuneitra na jugu Sirije, na rubu Golanske visoravni.

Sirijska organizacija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji tvrdi da su projektili pogodili područja u kojima se nalaze borci koje podržava Iran.

Izrael je tokom godina izvršio stotine raketnih i vazdušnih udara na vojne položaje proiranskih frakcija u ratom razorenoj Siriji, ali retko priznaje ili raspravlja o takvim operacijama.

Izraelske vlasti smatraju da je prisustvo Irana na severnim granicama jevrejske države crvena linija zbog čega se često izvode napadi na objekte koji se dovode u vezu sa Iranom ili na konvoje koji transportuju naoružanje namenjeno ekstremistima iz libanske frakcije Hezbolaha.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

TAGOVI:

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti