Tramp kivan zbog Bajdenovog ponašanja tokom avganistanske krize: SAD nikad nisu bile toliko ponižene

18.08.2021

08:26

0

Bivši američki predsednik uporedio je situaciju sa iranskom talačkom krizom 1979. godine

Tramp kivan zbog Bajdenovog ponašanja tokom avganistanske krize: SAD nikad nisu bile toliko ponižene
Copyright Donald Tramp; Profimedia

Donald Tramp oglasio se povodom katastrofe u Avganistanu, istakavši da je njegov naslednik Džozef Bajden ponizio SAD više nego bilo koji drugi predsednik u istoriji.

– Ovo je užasno vreme za našu zemlju. Mislim da svih ovih godina naša zemlja nije bila toliko ponižena. Ne znam kako to da nazovete, vojnim porazom ili psihološkim porazom – rekao je bivši predsednik SAD.

Bivši američki predsednik uporedio je situaciju sa iranskom talačkom krizom 1979. godine i zapitao da li će sadašnja administracija SAD svojim odlukama izazvati gori razvoj događaja, pošto talibani svojim punktovima okružuju međunarodni aerodrom u Kabulu, a postoje i izveštaji o premlaćivanju i drugom nasilju.

Džo Bajden/Tanjug/ (AP Photo/Evan Vucci

Tramp je rekao i da su scene zabeležene tokom vikenda, kada su Avganistanci koji su visili uz trup teretnog aviona vojske SAD, a kasnije i nastradali kada je avion počeo da uzleće, veće poniženje nego evakuacija američke ambasade u Sajgonu 1975.

Pročitajte još

On je kazao i da je, tokom prošlogodišnjih pregovora, upozorio talibanskog vođu Mulu Abdula Ganija Baradara da će SAD deset puta jače uzvratiti udarac ako neki Amerikanac bude povređen ili ako snage militanata prodru u zabranjena područja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike