Izraelski ambasador: Eliminacija Hamasa jedino rešenje za mir - prelazimo iz faze odbrane u fazu napada

10.10.2023

10:54

0

Komentarišući aktuelnu situaciju, Vilan je naveo da je Izrael očistio svoju teritoriju od terorista i sada kreće u ofanzivu

Izraelski ambasador: Eliminacija Hamasa jedino rešenje za mir - prelazimo iz faze odbrane u fazu napada
Jahel Vilan - Copyright Foto: Printskrin/Jutjub

Izraelski ambasador u Srbiji, Jahel Vilan, izjavio je da je subotnji napad Hamasa na Izrael prelomna tačka, te da je jedini put ka miru potpuna eliminacija Hamasove infrastrukture i njihovih vođa. "Ne možemo više dozvoliti da oni upravljaju Gazom i čekamo sledeći talas nasilja. Situacija se mora radikalno promeniti", istakao je Vilan za Tanjug.

Iako zvanični ciljevi vojne operacije još nisu poznati, Vilan je naglasio da Izrael nema želju da izaziva šire sukobe na Bliskom istoku.

"Uvedeni smo u rat koji nismo želeli, ali prelazimo iz faze odbrane u fazu napada. Bićemo odlučni prema metama Hamasa u Gazi", objasnio je ambasador.

Komentarišući aktuelnu situaciju, Vilan je naveo da je Izrael očistio svoju teritoriju od terorista i sada kreće u ofanzivu, što je potvrdio i izraelski premijer Benjamin Netanijahu, naglašavajući da će operacija biti izazovna za obe strane.

Upitan o mogućnosti pregovora, ambasador je bio oštar u svojim rečima, uporedivši Hamas sa ISIS-om. "Zamislite situaciju u kojoj je, proporcionalno stanovništvu, Izrael izgubio ekvivalent 30.000 građana, slično kao SAD 11. septembra. Da li bismo zaista tražili od Amerikanaca da pregovaraju sa teroristima? Moramo delovati kao što su SAD delovale protiv Al Kaide", zaključio je Vilan.

Najnovije vesti iz Izraela pratite na našem portalu iz minuta u minut.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike