Izraelski zvaničnik negira pregovore o razmeni zarobljenika s Hamasom

09.10.2023

14:55

0

Uz podršku Sjedinjenih Američkih Država, Katar teži da brzo postigne sporazum koji bi rezultirao oslobađanjem izraelskih žena koje je Hamas zarobio

Izraelski zvaničnik negira pregovore o razmeni zarobljenika s Hamasom
Copyright AP Photo

Tokom današnjeg dana, izraelski zvaničnik, čije ime nije navedeno, odbacio tvrdnje je da se vode pregovori o razmeni zarobljenika s palestinskom militantnom grupacijom Hamas. 

On je jasno izjavio da "ne postoje pregovori o oslobađanju taoca".

Ove informacije dolaze nakon što je kineska novinska agencija Sinhua, citirajući izvor blizak Hamasu, izvestila da se uz posredstvo Katara vode pregovori o razmeni taoca između Izraela i Hamasa.

Prema tom izvoru, uz podršku Sjedinjenih Američkih Država, Katar teži da brzo postigne sporazum koji bi rezultirao oslobađanjem izraelskih žena koje je Hamas zarobio, u zamenu za palestinske zatvorenice koje se nalaze u izraelskim zatvorima.

Veruje se da je više od 130 ljudi, uključujući žene, decu i starije osobe, oteto iz Izraela i odvedeno u Gazu tokom napada koji su započeti prethodne subote. Trenutno, u izraelskim zatvorima boravi 36 palestinskih žena, čije oslobađanje Hamas zahteva, kako prenosi Sinhua.

Hamasov portparol, Abdel-Latif al-Kanua, izrazio je želju ove grupe da "oslobodi sve palestinske zatvorenike" iz Izraela i stavi tačku na izraelske "provokacije" na Zapadnoj obali i u Jerusalimu, s posebnim osvrtom na džamiju Al-Aksa.

Najnovije vesti iz Izraela pratite na našem portalu iz minuta u minut.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike