Horde lopova opustošile radnje u Filadelfiji: Policajci bili nemoćni (VIDEO)

27.09.2023

16:48

0

Grabili su šta su stigli i robu stavljali u kese

Horde lopova opustošile radnje u Filadelfiji: Policajci bili nemoćni (VIDEO)
Prodavnice u centru Filadelfije su opustošene u pljačkama - Copyright Youtube/FOX 29 Philadelphia

Više stotina tinejdžera upale su u prodavnice u centru Filadelfije, krale robu i potom bežale, a policija je uspela da uhapsi nekolicinu njih.

Grupe tinejdžera krale su proizvode iz prodavnica Lululemon, Epl stor, Futloker i drugih. Grabili su šta su stigli i robu stavljali u kese.

Na brojnim snimcima na društvenim mrežama vide se maskirani ljudi u kapuljačama kako trče iz Lululemona dok ih policajci grabe i odvode ih do trotoara.

U krađama i hapšenjima nije bilo povređenih.

Krađe u stilu nekadašnjih "fleš mobova" usledile su nakon ranijeg mirnog protesta zbog odluke sudije da odbaci optužbe protiv policajca iz Filadelfije koji je pucao i ubio vozača Edija Irizarija kroz prozor. Ipak, nekoliko policijskih komandira reklo je da pljačke nisu povezane sa ranijim demonstracijama.

Krađe su se takođe dogodile istog dana kada je kompanija Target najavila da će zatvoriti devet prodavnica u četiri države, uključujući jednu u njujorškom kvartu Istočni Harlem, i tri u oblasti zaliva San Franciska, rekavši da su krađe i organizovani maloprodajni kriminal ugrozili bezbednost njihovih radnika i kupaca.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike